مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

594
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط الگوهای غذایی و کارکردهای اجرایی در دانش آموزان دبستانی 8-6 ساله

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 سابقه و هدف: تاکنون مطالعه ای در خصوص ارتباط الگوهای غذایی و کارکردهای اجرایی انجام نشده است. با توجه به این که کارکردهای اجرایی بخشی از عملکردهای مغزی هستند که بر پیشرفت تحصیلی, رفتار و شناخت اثرگذارند و برخی مطالعات ارتباط الگوهای غذایی را با این متغیرها نشان داده اند, مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط الگوهای غذایی و مقیاس های رفتاری کارکرد اجرایی در دانش آموزان دبستانی 8-6 ساله انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در 374 دانش آموز (184 پسر و 190 دختر) 8-6 ساله پایه اول تا سوم ابتدایی شهر قم انجام شد. دریافت های غذایی کودکان با استفاده از پرسش نامه نیمه کمی بسامد خوراک و کارکردهای اجرایی با استفاده از پرسش نامه درجه بندی رفتار کارکرد اجرایی (BRIEF) ارزیابی گردید. روش تحلیل عاملی جهت تعیین الگوهای غذایی غالب مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها : در مطالعه حاضر دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد. الگوی غذایی سالم دارای مقادیر بالای سبزیجات, حبوبات, گوشت قرمز و میوه جات و الگوی غذایی ناسالم دارای مقادیر بالای مایونز, شیرینی جات, آبمیوه های صنعتی, گوجه, نوشابه و میان وعده ها بود. پس از تعدیل مخدوشگرهای احتمالی, در افرادی که در نیمه بالای الگوی غذایی سالم قرارداشتند, شانس عملکرد ضعیف در مقیاس های بازداری, کنترل هیجانی و شاخص تنظیم رفتار به طرز معنی داری کمتر بود. هم چنین افرادی که در نیمه بالای الگوی غذایی ناسالم قرار می گرفتند, شانس بیشتری برای عملکرد ضعیف تر در مقیاس کنترل هیجانی داشتند. نتیجه گیری: الگوی غذایی سالم ارتباط مثبت با مقیاس های رفتاری کارکرد اجرایی به ویژه مقیاس های بازداری و کنترل هیجانی داشت و الگوی غذایی ناسالم با عملکرد ضعیف تر در مقیاس کنترل هیجانی در ارتباط بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مستقیمی، هدی، جزایری، ابوالقاسم، جزایری، شیما، تهرانی دوست، مهدی، و رشیدخانی، بهرام. (1396). ارتباط الگوهای غذایی و کارکردهای اجرایی در دانش آموزان دبستانی 8-6 ساله. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(4 )، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/121324/fa

    Vancouver: کپی

    مستقیمی هدی، جزایری ابوالقاسم، جزایری شیما، تهرانی دوست مهدی، رشیدخانی بهرام. ارتباط الگوهای غذایی و کارکردهای اجرایی در دانش آموزان دبستانی 8-6 ساله. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(4 ):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/121324/fa

    IEEE: کپی

    هدی مستقیمی، ابوالقاسم جزایری، شیما جزایری، مهدی تهرانی دوست، و بهرام رشیدخانی، “ارتباط الگوهای غذایی و کارکردهای اجرایی در دانش آموزان دبستانی 8-6 ساله،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 4 ، pp. 13–24، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121324/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا