مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر زیرواحدهای سنگین گلوتنین گندم بر برخی از ویژگی های کیفی بیسکویت

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 76

چکیده

 سابقه و هدف: بیسکویت یکی از فرآورده های قنادی است که به سبب ماندگاری طولانی و خصوصیات بافتی مخصوص, یکی از پرمصرف ترین محصولات برپایه غلات به شمار می رود. با توجه به نقش زیرواحدهای پروتئین گلوتن در کیفیت آرد, در این تحقیق بررسی تاثیر زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا در ده رقم گندم ایرانی بر خصوصیات کیفی بیسکویت مورد نظر است.مواد و روش ها: ده ژنوتیپ گندم نان تهیه و اجزاء پروتئین گلوتنین آنها با استفاده از روش SDS-PAGE تفکیک و مورد بررسی قرار گرفتند. از هر یک از ارقام, آرد مناسب تهیه و جهت تولید بیسکویت استفاده شد. فاکتورهای کیفی محصول چون میزان تردی, ابعاد و دانسیته نمونه ها و ارتباط آنها با اجزاء گلوتنین سنگین وزن گندم مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: مکان ژنی Glu-B1 بیشترین تاثیر را بر ویژگی های کیفی بیسکویت به خود اختصاص می دهد. وجود زیرواحدهای 1, 10+5 و 12+2 تاثیر منفی بر مساحت بیسکویت دارند. به علاوه وجود آلل 18+17 تاثیر مثبت و وجود آلل 15+14 تاثیر منفی قابل ملاحظه ای بر سفتی بافت بیسکویت دارند. در این مکان ژنی آلل 18+17 بر حداکثر مقاومت و آلل 8+7 و 16+13 بر ضخامت محصول تاثیرگذار است. در مکان ژنی Glu-A1, آلل 1 بر دانسیته و آلل *2 بر ضخامت و در مکان ژنی Glu-D1, آلل 10+5 بر دانسیته بیسکوئیت تاثیرگذار است.نتیجه گیری: زیر واحدهای HMW-GS در کیفیت بافتی بیسکویت تاثیرگذار می باشد. بررسی چگونگی این تاثیرات و همچنین داشتن آگاهی از وضعیت زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا در انتخاب والدین واجد زیرواحدهای مورد نظر جهت برنامه های به نژادی گندم می تواند از نظر بهبود و کنترل کیفیت فرآورده های غلات مطلوب باشند. قابل ذکر است که رقم پیشگام که از لحاظ فاکتورهای کیفی نانوایی مطلوبیت چندانی ندارد, برای تولید بیسکویت مناسب است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیدوار، آرزو، عباسی، هاجر، و گل آبادی، مریم. (1396). تاثیر زیرواحدهای سنگین گلوتنین گندم بر برخی از ویژگی های کیفی بیسکویت. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(3)، 65-76. SID. https://sid.ir/paper/121335/fa

    Vancouver: کپی

    امیدوار آرزو، عباسی هاجر، گل آبادی مریم. تاثیر زیرواحدهای سنگین گلوتنین گندم بر برخی از ویژگی های کیفی بیسکویت. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(3):65-76. Available from: https://sid.ir/paper/121335/fa

    IEEE: کپی

    آرزو امیدوار، هاجر عباسی، و مریم گل آبادی، “تاثیر زیرواحدهای سنگین گلوتنین گندم بر برخی از ویژگی های کیفی بیسکویت،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 3، pp. 65–76، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121335/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button