سابقه و هدف: عادات غذایی و دریافت خوراک از عوامل مهم بروز بیماری های قلبی عروقی هستند و چگونگی درک افراد نسبت به خطر این بیماری ها بر رفتارهای پیشگیرانه جهت کاهش بروز آن تاثیر میگذارد. این مطالعه با هدف بررسی رابطه درک از خطر بیماری های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان بخش های دولتی شهر تهران انجام گرفت.مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی روی 270 نفر از کارمندان که از طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند، انجام گرفت: (65 زن و 205 مرد با میانگین سنی 40.8±6.87 سال). جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه با تکمیل پرسشنامه نیمه کمی 95 قلمی بسامد خوراک و پرسشنامه های خودایفای درک از خطر بیماری های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت و عادات غذایی صورت گرفت. آنالیز آماری با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون اسپیرمن انجام شد.یافته ها: افراد با سن بالاتر درک از خطر بالاتری نسبت به بیماری داشتند (P=0.039). میانگین امتیاز درک از خطر بیماری 26.67±4.38 بود و با میزان دریافت گروه چربی ارتباط معنی داری داشت (P=0.019) و با افزایش هر یک واحد در امتیاز درک از خطر، میانگین این گروه 0.75 واحد کمتر شد.نتیجه گیری: از آنجا که رفتارهای تغذیه ای سالم برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی باید از سنین جوانی که درک افراد از خطر بیماری کمتر است نهادینه شوند، تدوین استراتژی های موثر تغییر رفتار برای گروه های سنی جوان تر ضروری به نظر می رسد. ترویج سایر رفتارهای غذایی سالم، علاوه بر تبلیغ برای کم کردن مصرف روغن و چربی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.