مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر مصرف سویا بر شاخص های استرس اکسیداتیو در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

کلیدواژه

ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC)Q4
مالون دی آلدیید (MDA)Q4

چکیده

 سابقه و هدف: زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک, در معرض خطر بالای استرس اکسیداتیو قرار دارند. با اینکه مطالعات مختلفی, مزایای مصرف سویا را نشان داده اند, اما تعداد کمی از مطالعات, این اثرات را روی شاخص های استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بررسی کرده اند. هدف از این مطالعه, تعیین اثر جایگزینی دانه کامل سویا و پروتئین فراوری شده سویا در رژیم غذایی بر شاخص های استرس اکسیداتیو در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک بود.مواد و روش ها: این مطالعه تجربی, تصادفی و متقاطع, روی 42 زن یائسه مبتلا به سندرم متابولیک انجام گرفت. سندرم متابولیک, طبق راهنمای ATP III تعریف شد. همه بیماران در سه دوره غذایی شرکت کردند: رژیم غذایی کنترل, رژیم غذایی پروتئین سویا و رژیم غذایی سویای بو داده. در هر سه دوره, رژیم غذایی راهکارهای غذایی برای توقف پرفشاری خون (DASH) استفاده شد. در دوره مصرف پروتئین سویا و سویای بو داده, پروتئین سویا و دانه کامل سویا جایگزین یک واحد گوشت قرمز شدند. هر یک از این دوره های مداخله 8 هفته و هر دوره پاک سازی 4 هفته طول کشید. به منظور مقایسه میانگین ها در انتهای سه دوره مداخله از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری (Repeated Measures Analysis of Variance) استفاده شد.یافته ها: به دنبال دوره کنترل, دوره پروتئین فراوری شده و دوره  دانه کامل سویا تفاوت های معنی داری در مقادیر انتهایی مالون دی آلدئید مشاهده شد (به ترتیب 0.64, 0.7 و 0.63 میکرومول در لیتر, P<0.01). مقادیر انتهایی ظرفیت تام آنتی اکسیدانی نیز, متعاقب دوره کنترل, دوره پروتئین فراوری شده, و دوره  دانه کامل سویا متفاوت بود 2.03, 1.95 و 2.11 میکرومول در میلی لیتر, P<0.01). ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در دوره دانه کامل سویا و دوره پروتئین فراوری شده در مقایسه با کنترل, به ترتیب 4.5 و 5.8 درصد افزایش یافت (<P0.01). دانه کامل سویا و پروتئین سویای فراوری شده, سطح مالون دی آلدئید را در مقایسه با دوره کنترل, کاهش دادند. تفاوت از دوره کنترل در دوره دانه کامل سویا و دوره پروتئین سویای فراوری شده به ترتیب -7.9 و -9.4 درصد بود (P<0.01).نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت دانه کامل سویا و پروتئین فراوری شده سویا, سبب کاهش میزان مالون دی آلدئید و افزایش میزان ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، کیمیاگر، سیدمسعود، محرابی، یداله، اسماعیل زاده، احمد، هو، فرانک، و ویلت، والتر. (1386). مطالعه تاثیر مصرف سویا بر شاخص های استرس اکسیداتیو در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 2(3)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/121411/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، کیمیاگر سیدمسعود، محرابی یداله، اسماعیل زاده احمد، هو فرانک، ویلت والتر. مطالعه تاثیر مصرف سویا بر شاخص های استرس اکسیداتیو در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛2(3):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/121411/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، سیدمسعود کیمیاگر، یداله محرابی، احمد اسماعیل زاده، فرانک هو، و والتر ویلت، “مطالعه تاثیر مصرف سویا بر شاخص های استرس اکسیداتیو در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 3، pp. 1–12، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121411/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button