مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

988
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک دهی شده با پروپیونی باکتریوم و لاکتوباسیلوس

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 121

چکیده

 سابقه و هدف: پروپیونی باکتریوم ها می توانند بسیاری از محصولات مهم صنعتی مثل اسید پروپیونیک, ویتامین ب 12 و باکتریوسین ها را تولید کنند. این باکتری ها علاوه بر داشتن فواید پروبیوتیکی دارای عوامل محرک رشد باکتری های مفید روده ای هستند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید توده سلولی و اسیدهای پروپیونیک, استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک دهی شده با استفاده از ملاس و لاکتوز به عنوان منبع کربن و کشت هم زمان پروپیونی باکتریوم فرئودنریچی یی زیرگونه شرمانی یی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است.مواد و روش ها: تخمیر در فرمانتور 3 لیتری با محیط پایه و ملاس به عنوان منبع کربن آغاز و خوراک دهی با قند لاکتوز پس از گذشت 36 ساعت از شروع فرایند با سرعت 0.03 لیتر بر ساعت در دمای 30 درجه سانتی گراد صورت گرفت. زمان فرایند تخمیر 96 ساعت بوده و هر 24 ساعت به منظور اندازه گیری توده سلولی و اسیدهای آلی از فرمانتور نمونه برداری انجام شد. اثر کنترل pH با مقایسه فرایند بدون کنترل pH با تخمیر انجام شده در pH (سود 1 نرمال) 6.5 بررسی گردید. مقدار توده سلولی با روش خشک کردن انجمادی و اسیدهای آلی با HPLC اندازه گیری شد.یافته ها: غلظت نهایی متغیرهای وابسته برای دو تیمار بدون و با کنترل pH به ترتیب عبارت بودند از: توده سلولی 1.79±0.07 و 1.72±0.07, اسید پروپیونیک 4.87±0.13 و 4.16±0.04 اسید استیک 4.87±0.13 و 4.16±0.04 و اسید لاکتیک 7.93±0.06 و 6.10±0.09 (گرم بر لیتر).نتیجه گیری: در این مطالعه نشان داده شد که کنترل pH تخمیر با سود نرمال اثر معنی داری بر تولید اسیدهای آلی یاد شده ندارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، نگین، خسروی دارانی، کیانوش، زارعان شهرکی، سلماز، مرتضویان، سیدامیرمحمد، مشایخ، مرتضی، کمیلی، رزیتا، و آزادنیا، ابراهیم. (1392). بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک, استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک دهی شده با پروپیونی باکتریوم و لاکتوباسیلوس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 113-121. SID. https://sid.ir/paper/121428/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی نگین، خسروی دارانی کیانوش، زارعان شهرکی سلماز، مرتضویان سیدامیرمحمد، مشایخ مرتضی، کمیلی رزیتا، آزادنیا ابراهیم. بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک, استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک دهی شده با پروپیونی باکتریوم و لاکتوباسیلوس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):113-121. Available from: https://sid.ir/paper/121428/fa

    IEEE: کپی

    نگین احمدی، کیانوش خسروی دارانی، سلماز زارعان شهرکی، سیدامیرمحمد مرتضویان، مرتضی مشایخ، رزیتا کمیلی، و ابراهیم آزادنیا، “بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک, استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک دهی شده با پروپیونی باکتریوم و لاکتوباسیلوس،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 113–121، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121428/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button