مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تولید لیپید و کاروتنوئید توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم (Rhodosporidium diobovatum) در شرایط In vitro

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 94

چکیده

 سابقه و هدف: در سال های اخیر تولید لیپید و کاروتنوئید با استفاده از ریزسازواره یک روش جایگزین برای استفاده از منابع متداول گیاهی و جانوری مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در این تحقیق تولید این دو ماده با ارزش توسط مخمر مولد لیپید رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در شرایط In vitro بررسی و نتایج حاصل مقایسه گردیدند. مواد و روش ها: تاثیر دو منبع کربنی گلوکز (217 میلی مولار) و گلیسرول (434 میلی مولار) در محیط کشت های با نیتروژن محدود بر تولید توده سلولی, محتوای لیپید و کاروتنوئید (بر حسب بتاکاروتن) طی 5 روز متوالی بررسی شد. آزمایش ها در دمای 30 درجه سانتی گراد و 150 دور بر دقیقه انجام گردید. یافته ها : پس از 120 ساعت, بازده تولید (گرم توده سلولی به گرم کربن مصرفی) در محیط کشت های حاوی گلوکز (0.72±0.01) و گلیسرول (0.73±0.03) اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد نداشتند, اما روند تولید لیپید با استفاده از گلوکز توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در زمان های مختلف, اختلاف معنی داری (در سطح 5 درصد) نسبت به گلیسرول نشان داد و پس از 120 ساعت نیز محتوای لیپید آن (46.29±0.92%) کمی بالاتر از مخمرهای رشد کرده در محیط گلیسرولی (44.57±0.49%) قرار گرفت. همچنین بستر حاوی گلوکز, کاروتنوئید بیشتری نسبت به گلیسرول تولید نمود (247 ± 1987 در مقابل 15 ± 1758 میکروگرم بر لیتر). در حالی که استفاده از منبع کربنی گلوکز 5.11 درصد اسیدهای چرب تک اشباع و 3.7 درصد چند اشباع بیشتری تولید نمود, در محیط حاوی گلیسرول 8.21 درصد اسیدهای چرب اشباع بیشتری مشاهده گردید. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش, پتانسیل بالای مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در تولید همزمان لیپید و کاروتنوئید را با استفاده از بسترهای مختلف و کاربرد آن ها در صنایع غذایی, زیستی و سوختی نمایان ساخت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نصیریان، نیما، و لوین، دیوید. (1397). بررسی تولید لیپید و کاروتنوئید توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم (Rhodosporidium diobovatum) در شرایط In vitro. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(1 )، 85-94. SID. https://sid.ir/paper/121490/fa

    Vancouver: کپی

    نصیریان نیما، لوین دیوید. بررسی تولید لیپید و کاروتنوئید توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم (Rhodosporidium diobovatum) در شرایط In vitro. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(1 ):85-94. Available from: https://sid.ir/paper/121490/fa

    IEEE: کپی

    نیما نصیریان، و دیوید لوین، “بررسی تولید لیپید و کاروتنوئید توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم (Rhodosporidium diobovatum) در شرایط In vitro،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 ، pp. 85–94، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121490/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button