مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

718
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف مکمل کراتین اتیل استر و تمرین مقاومتی بر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی افراد لاغر غیرورزشکار

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

چکیده

 سابقه و هدف: در ایران آمار دقیقی وجود ندارد, اما فروش کراتین فقط در ایالات متحده آمریکا در سال 2001 بیش از 400 میلیون دلار بود. با توجه به ادعای شرکت های سازنده و توزیع کننده مکمل کراتین اتیل استر درباره اثرات قابل ملاحظه آن بر توده عضلانی و قدرت, بیشتر از دیگر محصولات کراتین (به ویژه کراتین مونوهیدرات) هدف این پژوهش, بررسی تاثیر مصرف مکمل کراتین اتیل استر و تمرین مقاومتی بر قدرت عضلانی و ترکیب بدنی افراد لاغر غیرورزشکار بود.مواد و روش ها: 16 نفر از افراد لاغر غیرورزشکار به طور هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کراتین اتیل استر (CEE) و دارونما (PL) تقسیم شدند. پیش آزمون و پس آزمون شامل قدرت عضلانی( قدرت عضلات پا و سینه) و ترکیب بدنی (وزن, توده بدون چربی و توده چربی بدن) در ابتدا و انتهای دوره تمرین از آزمودنی ها گرفته شد. هر دو گروه به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه به اجرای برنامه تمرین مقاومتی پرداختند. آزمودنی های گروه CEE به روش دوسوکور به مدت 6 هفته (42 روز) شامل 5 روز دوره بارگیری (هر روز 20 گرم) و 37 روز دوره نگهداری (هر روز حدود 5 گرم) CEE مصرف کردند. افراد گروه PL همانند پروتکل گروه CEE به جای CEE از کپسول های حاوی آرد برنج استفاده کردند. همه اندازه گیری ها در پس آزمون طی زمان مشابهی تکرار شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها آزمون t مستقل به کار رفت.یافته ها: قدرت عضلات پا (12/8 در برابر 5 کیلوگرم) و سینه (5/12 در برابر 5/7 کیلوگرم) در گروه CEE نسبت به گروه PL افزایش بیشتری یافت. اما این میزان افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. وزن (69/1 در برابر 5/0 کیلوگرم) و توده بدون چربی در گروه CEE نسبت به گروه PL افزایش بیشتر و توده چربی, کاهش بیشتری نشان داد, اما این تفاوت ها معنی دار نبودند. بین دور بازو (1 در برابر 63/0 سانتی متر) و ران (63/0 در برابر 48/0 سانتی متر) و شاخص توده بدن (BMI) در هر دو گروه CEE و PL تفاوت معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: مصرف مکمل کراتین اتیل استر الزاما باعث بهبود قا بل ملاحظه حجم و قدرت عضلانی در افراد لاغر غیرورزشکار نمی شود و تاثیر چندانی بر توده بدون چربی بدن آن ها ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اراضی، حمید، و گاراژیان، یاسر. (1390). تاثیر مصرف مکمل کراتین اتیل استر و تمرین مقاومتی بر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی افراد لاغر غیرورزشکار. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(3 (پی در پی 22))، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/121499/fa

    Vancouver: کپی

    اراضی حمید، گاراژیان یاسر. تاثیر مصرف مکمل کراتین اتیل استر و تمرین مقاومتی بر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی افراد لاغر غیرورزشکار. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(3 (پی در پی 22)):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/121499/fa

    IEEE: کپی

    حمید اراضی، و یاسر گاراژیان، “تاثیر مصرف مکمل کراتین اتیل استر و تمرین مقاومتی بر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی افراد لاغر غیرورزشکار،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 3 (پی در پی 22)، pp. 59–66، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121499/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button