مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

455
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

475
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل محتوای مقالات تغذیه ای منتشر شده در مجلات عامه پسند اجتماعی فارسی در سال 1394

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 سابقه و هدف: تحلیل محتوا از تکنیک های مربوط به روش اسنادی در پژوهش علوم اجتماعی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تحلیل محتوای مقالات تغذیه ای مندرج در پرتیراژترین مجلات عامه پسند اجتماعی فارسی ایران در سال 1394 انجام شد. مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش تحلیل محتوا انجام شد. نمونه پژوهش متشکل از 5 مجله عامه پسند اجتماعی دارای بالاترین تیراژ بود. ابزار گرداوری اطلاعات, سیاهه وارسی بود. ضریب کاپا برای تعیین پایایی کدگذاری پیام ها محاسبه شد که با مقدار 73/0 قابل قبول بود. برای بررسی مواد غذایی دارای بیشترین فراوانی و بررسی دقیق تر ارتباط تأثیر مثبت یا منفی آنها روی بیماری های مختلف از تحلیل هم واژگانی استفاده شد. برای این کار با استفاده از نسخه ششم برنامه Ucinetسنجه های مرکزیت آن استخراج و در نهایت نقشه هم رخدادی واژگان با استفاده از برنامه NetDraw ترسیم شد. یافتهها: از مجموع 644 مطلب تغذیه ای شناسایی شده 10810 پیام تغذیه ای استخراج شد. مجله روزهای زندگی با 3615 پیام, بیشترین پیام ها را منتشر کرد. 83/56 درصد مطالب دارای نویسنده مشخص بودند. 5/95 درصد از مطالب نقش آگاهی دهنده داشتند و اغلب پیام ها (21/61 درصد) دارای صحت علمی بودند. مواد غذایی دارای بیشترین فراوانی عبارت بودند از: انواع فلفل, سیر, مرکبات, آب, چای, شیر, انواع مغزدانه ها, ادویه ها, لبنیات, روغن زیتون و بادام. تحلیل هم واژگانی کلیدواژه های مقالات نیز نشان داد مواد غذایی مانند میوه ها و سبزی ها, ویتامین ها و مواد معدنی, انواع مغزدانه ها و قهوه و چای برای درمان یا تقویت ارگان هایی مانند قلب, دیابت, پوست و مو, سیستم گوارشی, افسردگی و انواع سرطان ها مفید و سودمند گزارش شده اند. نتیجه گیری: می توان گفت مطالب تغذیه ای مندرج در مجله های مورد بررسی از صحت علمی نسبی برخوردار بوده اند اما انتظار می رود دست اندرکاران این مجلات بیشتر به مسئله استناد, ذکر منبع, استفاده از نظر متخصصان تغذیه توجه نشان دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باجی، فاطمه، کاراندیش، مجید، فرهادی راد، حمید، و عسکری، میترا. (1397). تحلیل محتوای مقالات تغذیه ای منتشر شده در مجلات عامه پسند اجتماعی فارسی در سال 1394. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(2 )، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/121528/fa

    Vancouver: کپی

    باجی فاطمه، کاراندیش مجید، فرهادی راد حمید، عسکری میترا. تحلیل محتوای مقالات تغذیه ای منتشر شده در مجلات عامه پسند اجتماعی فارسی در سال 1394. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(2 ):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/121528/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه باجی، مجید کاراندیش، حمید فرهادی راد، و میترا عسکری، “تحلیل محتوای مقالات تغذیه ای منتشر شده در مجلات عامه پسند اجتماعی فارسی در سال 1394،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 11–20، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121528/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا