مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پلی مرفیسم VDR Cdx-2 بر پاسخ شاخص های فربهی مرکزی به دریافت ویتامین D در افراد مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 30

چکیده

 سابقه و هدف: بین کمبود غلظت سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D (25OHD) و فربهی مرکزی ارتباط وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر دریافت روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D بر شاخص های فربهی مرکزی و نقش احتمالی پلی مرفیسم Cdx-2 از گیرنده ویتامین D (VDR) بر پاسخ شاخص های فربهی به دریافت ویتامین D در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.مواد و روش ها: 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که یک گروه دوغ ساده (PD) حاوی 170 میلی گرم کلسیم در هر 250 میلی لیتر (29=n) و گروه دیگر دوغ غنی شده (FD) با 500 واحد بین المللی ویتامین D در هر 250 میلی لیتر (31=n) دو بار در روز به مدت دوازده هفته دریافت کردند. سطح سرمی 25OHD, گلوکز ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله, QUICKI (Quantitative Insulin Check Index), درصد توده چربی بدن (FM%), توده چربی تنه (TF%), بافت چربی احشایی (VAT) و دور کمر (WC) در ابتدای مطالعه و پایان مداخله اندازه گیری شد. ژنوتیپ های پلی مرفیسم VDR Cdx-2 در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در گروه FD (n=60) تعیین شد.یافته ها: پس از دوازده هفته سطح سرمی 25OHD به طور معنی داری در گروه FD نسبت به گروه PD افزایش یافت (+35.4 nmol/L در مقابل -4.8 nmol/L و p<0.001). میانگین تغییرات WC (-1.3 در مقابل +1.6 سانتیمتر و p=0.02), FM (-5.1 در مقابل در مقابل +0.60 درصد و p<0.001) TF (-1.1 در مقابل 0.13 درصد و p=0.003) و VAT (-0.80 در مقابل +0.37 a.u. و p<0.001) به طور معنی داری در گروه FD نسبت به گروه PD کاهش یافت. 25OHD سرم تنها در گروه حامل ژنوتیپ AA افزایش یافت (34.8 نانومول در لیتر در گروه AA در مقابل -6.4 در گروه AG و -1.6 در گروه GG و p<0.001).این تغییر با کاهش معنی دار در (p=0.004) WC, (P<0.001) FM%, (p<0.001) TF% در حاملین ژنوتیپ AA همراه بود.نتیجه گیری: دریافت روزانه دوغ غنی شده با 1000 واحد ویتامین D به مدت دوازده هفته, شاخص های فربهی مرکزی مانند چربی تنه و چربی احشایی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بخشید که این مساله در حاملین ژنوتیپ AA از پلی مرفیسم VDR Cdx-2 بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، سارا، شب بیدار، سکینه، رضانیستانی، تیرنگ، جزایری، سیدابوالقاسم، و اشراقیان، محمدرضا. (1395). تاثیر پلی مرفیسم VDR Cdx-2 بر پاسخ شاخص های فربهی مرکزی به دریافت ویتامین D در افراد مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(1)، 19-30. SID. https://sid.ir/paper/121550/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری سارا، شب بیدار سکینه، رضانیستانی تیرنگ، جزایری سیدابوالقاسم، اشراقیان محمدرضا. تاثیر پلی مرفیسم VDR Cdx-2 بر پاسخ شاخص های فربهی مرکزی به دریافت ویتامین D در افراد مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(1):19-30. Available from: https://sid.ir/paper/121550/fa

    IEEE: کپی

    سارا منصوری، سکینه شب بیدار، تیرنگ رضانیستانی، سیدابوالقاسم جزایری، و محمدرضا اشراقیان، “تاثیر پلی مرفیسم VDR Cdx-2 بر پاسخ شاخص های فربهی مرکزی به دریافت ویتامین D در افراد مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 1، pp. 19–30، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121550/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button