مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,297
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه: از پژوهش تا سیاست گذاری: (1) کمبود ویتامین D در کودکان

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 112

چکیده

 سابقه و هدف: برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه با هدف تامین داده های مورد نیاز سیاست گذاری, از سال 1392 در کشور به اجرا در آمده است. از محورهای اصلی برنامه در سال های 92 مشکل شایع کمبود ویتامین D در کودکان کشور بود. در این مقاله تلاش شده است از یافته های برنامه برای سیاست گذاری استفاده گردد.مواد و روش ها: در مجموع 667 فرد 5 تا 18 ساله از استان های آذربایجان غربی, خراسان جنوبی, خوزستان, سمنان, فارس و لرستان انتخاب شدند. از همه کودکان نمونه خون گرفته شد.یافته ها: در زمستان, %93.2 کودکان وضعیت نامطلوب ویتامین D داشتند. در تابستان, به%71.7 کاهش یافت (p<0.001). غلظت کلسیدیول تابستان در همه استان ها افزایش معنی داری داشت. این افزایش در استان آذربایجان غربی بیش از سایر استان ها بود.نتیجه گیری: شیوع بالای وضعیت نامطلوب ویتامین D کودکان سیاست گذاران را برآن داشت برنامه مکمل یاری دوز بالا (50000 IU در ماه) را در سال 94-93 در مدارس به اجرا در آورند. انتظار می رود با این مداخله, غلظت کلسیدیول به طور متوسط 42 nmol/L و حداکثر تا 50 nmol/L افزایش یابد و در تابستان و آغاز پاییز, میزان شیوع کمبود به سطح پایه (حدود 72%) بازگردد. با توجه به یافته های این مطالعه, در صورت ادامه مکمل یاری در تابستان, در اوج غلظت کلسیدیول سرم, باز هم میانگین بین 85 nmol/L تا 103 nmol/L خواهد بود که با احتساب 2 انحراف معیار باز هم از سطح مسمومیت زا فاصله بسیاری خواهد داشت. از این رو پیشنهاد می شود مکمل یاری در فصول گرم نیز ادامه یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نیکویه، بهاره، عبدالهی، زهرا، صالحی، فروزان، یارپرور، امیرحسین، علوی مجد، حمید، و نیستانی، تیرنگ. (1395). برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه: از پژوهش تا سیاست گذاری: (1) کمبود ویتامین D در کودکان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(1)، 107-112. SID. https://sid.ir/paper/121560/fa

    Vancouver: کپی

    نیکویه بهاره، عبدالهی زهرا، صالحی فروزان، یارپرور امیرحسین، علوی مجد حمید، نیستانی تیرنگ. برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه: از پژوهش تا سیاست گذاری: (1) کمبود ویتامین D در کودکان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(1):107-112. Available from: https://sid.ir/paper/121560/fa

    IEEE: کپی

    بهاره نیکویه، زهرا عبدالهی، فروزان صالحی، امیرحسین یارپرور، حمید علوی مجد، و تیرنگ نیستانی، “برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه: از پژوهش تا سیاست گذاری: (1) کمبود ویتامین D در کودکان،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 1، pp. 107–112، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121560/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا