مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فاکتورهای تغذیه ای مرتبط با ابتلا به سنگ های ادراری در افراد بالغ

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 65

چکیده

 سابقه و هدف: سنگ های ادراری, سومین بیماری شایع دستگاه ادراری است و شواهد نشان می دهد که میزان بروز این بیماری در چند دهه گذشته به طور مستمر افزایش یافته است. ارتباط سنگ های ادراری با رژیم غذایی تا حدودی شناخته شده است؛ ولی موارد ضد و نقیضی در این زمینه وجود دارد. این تحقیق برای تعیین ارتباط عادات غذایی و الگوی دریافت منابع غذایی با ایجاد سنگ های ادراری انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مورد - شاهدی است که روی 161 نفر از بیماران مبتلا به سنگ دستگاه ادراری مراجعه کننده به بیمارستان شهید هاشمی نژاد شهر تهران که تشخیص قطعی سنگ برای آنها داده شده بود و تعداد 254 نفر از افراد سالم که از نظر سن و جنس با گروه مورد همسان بودند, انجام شد. همه واحدهای مورد پژوهش با استفاده از یک پرسشنامه سه قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک, عادات غذایی و بسامد مصرف مواد غذایی توسط پژوهشگر مورد مصاحبه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزارspss14  انجام شد. برای تعیین وجود تفاوت آماری در متغیرهای مختلف بین دو گروه مورد و شاهد از آزمون های کای دو و تی مستقل استفاده شد. یافته ها: در مبتلایان به سنگ, نسبت مرد به زن 1.98 به 1 بود. همچنین, بیشترین میزان شیوع سنگ در مردان در سنین 30 تا 50 سالگی و در زنان در سنین 40 تا 60 سالگی مشاهده شد. میانگین وزن و قد در دو گروه مورد و شاهد, تفاوت آماری نداشت, اما BMI در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر بود (p=0.007). سابقه خانوادگی ابتلا به سنگ در گروه مورد, بیشتر از گروه شاهد بود (59% نسبت به 31.9%) که از لحاظ آماری هم اختلاف معنی دار به دست آمد .(p<0.001) از لحاظ مصرف منابع غذایی, میانگین مصرف منابع غذایی کلسیم (p=0.048), فسفر (p=0.001), پتاسیم (p<0.0001), ویتامینA  (p<0.0001), ویتامین (p<0.0001) D و ویتامین (p<0.001) C در مبتلایان به سنگ به طور معنی داری کمتر از افراد سالم بود, در حالی که میانگین مصرف منابع غذایی اگزالات, منیزیم و ویتامین B6 در دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد. از بین منابع غذایی که مصرف آنها تفاوت معنی داری در دو گروه شاهد و مورد داشتند, منابع غذایی ویتامینA  و ویتامین D در آزمون رگرسیون همچنان معنی دار بودند.نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که عادات تغذیه ای مختلفی, به ویژه میزان مصرف منابع غذایی کلسیم, فسفر, پتاسیم, ویتامین های A,D  و C با ایجاد سنگ های ادراری ارتباط دارند. با توجه به مشکلات درمان سنگ های ادراری و هزینه های آن, ارایه توصیه های تغذیه ای و اصلاح الگوی رژیم غذایی می تواند روشی آسان و کم هزینه برای کاهش بار این بیماری بر فرد و جامعه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button