مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

741
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ریزنشت پلاگ MTA تهیه شده با دو ترکیب نرمال سالین و سفیده تخم مرغ

صفحات

 صفحه شروع 403 | صفحه پایان 409

چکیده

 مقدمه: دندان های با اپکس باز با روش های مختلف مانند پلاگ MTA درمان می شوند. با توجه به مشکل کار باMTA  و زمان سخت شدن طولانی که منجر به ریزنشت بیشتر در ساعات اولیه قرارگیری آن می گردد, هدف از انجام این مطالعه, مقایسه کاربرد سفیده تخم مرغ در مقایسه با نرمال سالین بر ریزنشت پلاگ های MTA بود.مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی, 70 دندان تک کاناله و سالم کشیده شده انسانی به طور تصادفی به دو گروه 30 تایی و دو گروه 5 تایی شاهد منفی و مثبت تقسیم شد. در گروه اول پلاگ MTA تهیه شده با نرمال سالین درون کانال قرار گرفت و در گروه دوم از سفیده تخم مرغ استفاده شد. در گروه شاهد مثبت فقط یک گوتای 80 به شکل معکوس قرار گرفت و در گروه شاهد منفی کل طول کانال با استفاده از MTA و حفره دسترسی با موم چسب پرشد. سطح ریشه ها به جز 2 میلی متر انتهایی, با 2 لایه لاک ناخن پوشانده شد و در سیستم ارزیابی ریزنشت میکروبی تعبیه گردید و سپس با گاز اتیلن اکساید استریل و به شیشه آنتی سرم حاوی محیط کشت مایعBHI  منتقل شد. محلول تازه حاوی انتروکوک فکالیس هر 3 روز یک بار به سیستم تزریق گردید. نمونه ها به طور روزانه و به مدت 90 روز بررسی شد و زمان وقوع کدورت در مورد هر نمونه ثبت گردید. داده ها با کمک نرم افزار SPSS توسط آنالیز بقای Kaplan-Meier تجزیه و تحلیل شد (a=0.05).یافته ها: میزان کدورت در گروه های 1 و 2 به ترتیب 76.7 و 60 درصد بود. میانگین زمان ایجاد کدورت به ترتیب 27.06 و 42.13 دقیقه گزارش شد. اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (p value=0.151).نتیجه گیری: ترکیب MTA با سفیده تخم مرغ از نظر میزان ریزنشت اختلاف معنی داری با ترکیب MTA با نرمال سالین نداشت و کاربرد آن جهت بهبود زمان سخت شدن و کارکرد با MTA قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خادمی، عباسعلی، و زارع زاده، حسین. (1389). مقایسه ریزنشت پلاگ MTA تهیه شده با دو ترکیب نرمال سالین و سفیده تخم مرغ. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 6(4)، 403-409. SID. https://sid.ir/paper/126134/fa

    Vancouver: کپی

    خادمی عباسعلی، زارع زاده حسین. مقایسه ریزنشت پلاگ MTA تهیه شده با دو ترکیب نرمال سالین و سفیده تخم مرغ. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1389؛6(4):403-409. Available from: https://sid.ir/paper/126134/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی خادمی، و حسین زارع زاده، “مقایسه ریزنشت پلاگ MTA تهیه شده با دو ترکیب نرمال سالین و سفیده تخم مرغ،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 6، no. 4، pp. 403–409، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/126134/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button