مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

620
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ی مقایسه ای ریزساختار و خواص مکانیکی چهار نوع آمالگام دندانی

صفحات

 صفحه شروع 182 | صفحه پایان 189

چکیده

 مقدمه: آمالگام, یکی از رایج ترین مواد پر کننده ی عیوب دندانی می باشد که همچنان, به واسطه ی محتوی جیوه و خطرات ناشی از رهایش آن و مقاومت به خوردگی محدود در محیط بدن, استفاده ی کلینیکی آن مورد بحث محققین می باشد. در این مطالعه سعی شده است با مقایسه ی چهار نوع آمالگام تجاری موجود (در ایران), خواص مکانیکی, ریزساختاری و مقاومت به خوردگی آنها مقایسه شود. مواد و روش ها: در این مطالعه ی آزمایشگاهی, تعداد 20 نمونه آمالگام از چهار نوع شرکت تجاری (Cinalux: Owzan Company, Iran Honghai Tech. China, ARDENT Amalgam, Sweden, و SDI (GS-80), Australia) موجود تهیه شد و سپس در آمالگاماتور با جیوه مخلوط شدند. سپس از هر برند, یک نمونه ی سخت شده به قطر و ارتفاع 6 میلی متر, توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM), مورد ارزیابی ریزساختاری قرار گرفتند. همچنین توسط دستگاه آزمون فشار تک محوره, خواص مکانیکی 3 نمونه از هر برند آمالگام ها, مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقاومت به خوردگی یک نمونه از هر برند, به روش پولاریزاسیون در محلول نمکی نیز مورد مطالعه قرار گرفت. برای مقایسه ی دقیق داده های کمی, از تحلیل آماری آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) با استفاده از نرم افزار Graph Pad prism 6 استفاده شد. اختلافات در مقادیر p value < 0/05, به صورت معنی دار اعلام شدند. یافته ها: هر چند هر چهار نوع آمالگام مورد بررسی, عاری از فاز مضر گاما 2 بوده اند, اما به خاطر اختلاف در مورفولوژی فازها, مقاومت به خوردگی متفاوتی در محلول نمکی از خود نشان دادند. همچنین خواص مکانیکی آمالگام ها نیز به واسطه ی اختلاف در مورفولوژی فازها, متفاوت بوده است و هر چهار مورد, رفتار ترد و استحکام بالای 300 مگاپاسکال از خود نشان داده اند. به طور کلی, آمالگام نوع 2 (Honghai Tech. China) دارای برترین خواص نسبت به سایرین بوده است. نتیجه گیری: طبق نتایج به دست آمده, ریزساختار آمالگام پس از سخت شدن, تأثیر قابل توجهی بر استحکام و مقاومت به خوردگی آن داشت. همچنین همه ی آمالگام های مورد استفاده در این مطالعه, از فازهای یکسانی تشکیل شده بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امینی، کامران، خدایی، محمد، و مهدویان، پریناز. (1398). مطالعه ی مقایسه ای ریزساختار و خواص مکانیکی چهار نوع آمالگام دندانی. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 15(2 )، 182-189. SID. https://sid.ir/paper/126172/fa

    Vancouver: کپی

    امینی کامران، خدایی محمد، مهدویان پریناز. مطالعه ی مقایسه ای ریزساختار و خواص مکانیکی چهار نوع آمالگام دندانی. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1398؛15(2 ):182-189. Available from: https://sid.ir/paper/126172/fa

    IEEE: کپی

    کامران امینی، محمد خدایی، و پریناز مهدویان، “مطالعه ی مقایسه ای ریزساختار و خواص مکانیکی چهار نوع آمالگام دندانی،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 15، no. 2 ، pp. 182–189، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/126172/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا