مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

950
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی تاثیرات بیوشیمیایی و هماتولوژیک اجزای پروتئینی جداسازی و تخلیص شده از سم عقرب گادیم (همی ‎اسکورپیوس لپتوروس) در موش سوری

صفحات

 صفحه شروع 538 | صفحه پایان 542

چکیده

 هدف: به منظور مطالعه تاثیرات بیوشیمیایی و هماتولوژیک اجزای پروتئینی سم عقرب گادیم از حدود 10 هزار عقرب به روش شوک الکتریکی سم گیری بعمل آمد و پس از جداسازی فار محلول و فعال سم به روش خشک کردن در انجماد, خشک و به کمک کروماتوگرافی ستونی توسط ژل سفادکس G-50 باندهای پروتئینی بر اساس جذب نوری در طول موج 280 نانومتر جدا شده و از 4 فراکسیون حاصله محلولهایی با غلظت 200 میکروگرم در میلی ‎لیتر ساخته و به 5 گروه 10 تایی موش سوری 18-20 گرمی هر یک مقدار 1 میلی‎ لیتر سم از طریق ورید دم تزریق و پس از 2 ساعت تاثیرات بیوشیمیایی و هماتولوژیک ایجاد شده در میزان قند, اوره, کراتینین, تری ‎گلیسرید, کلسترول, پروتئین تام و همچنین میزان هموگلوبین, درصد هماتوکریت, نوتروفیل, لمفوسیت, منوسیت, ائوزینوفیل و تعداد گلبولهای سفید و قرمز مورد انداز‎ه ‎گیری قرار گرفتند. تا علاوه بر شناسایی تاثیرات هر جزء سم امکان استفاده از نتایج در مساله ساخت آنتی‎ سرم ضد عقرب گزیدگی اختصاصی ‎تر و درمان عوارض ایجاد شده در بیماران عقرب ‎زده نیز بررسی گردد.یافته ها: آنالیز آماری نتایج به روش آنوا انجام شد و نتایج زیر بدست آمد.نتیجه گیری: فراکسیون 1: باعث افزایش میزان معنی دار (P<0.05) در میزان قند, اوره, کراتینین, تری گلیسرید و درصد لمفوسیتها شد.فراکسیون2: باعث کاهش معنی‎داری (P<0.05) در میزان اوره, کراتینین, کلسترول, پروتئین تام و افزایش نسبی درصد لمفوسیتها شد ولی در سایر پارامترها تاثیری نداشت.فراکسیون3: باعث کاهش معنی‎دار (P<0.05) در میزان قند‎‎‎‎‎, کلسترول, تری ‎گلیسرید, درصد لمفوسیتها و افزایش معنی‎ دار درصد نوتروفیلها شد.فراکسیون 4: بر پارامترهای بیوشیمیایی کاهش معنی‎دار (P<0.05) ایجاد کرد ولی بر پارامترهای هماتولوژیک تاثیری نداشت.سم خام: به جز در مورد قند که بدون تاثیر بود بر سایر پارامترهای بیوشیمیایی و درصد نوتروفیلها افزایش معنی ‎داری (P<0.05) ایجاد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بیگدلی، محمدرضا، و تقوی مقدم، احمد. (1385). شناسایی تاثیرات بیوشیمیایی و هماتولوژیک اجزای پروتئینی جداسازی و تخلیص شده از سم عقرب گادیم (همی ‎اسکورپیوس لپتوروس) در موش سوری. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 5(2 (مسلسل 49))، 538-542. SID. https://sid.ir/paper/12644/fa

    Vancouver: کپی

    بیگدلی محمدرضا، تقوی مقدم احمد. شناسایی تاثیرات بیوشیمیایی و هماتولوژیک اجزای پروتئینی جداسازی و تخلیص شده از سم عقرب گادیم (همی ‎اسکورپیوس لپتوروس) در موش سوری. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1385؛5(2 (مسلسل 49)):538-542. Available from: https://sid.ir/paper/12644/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا بیگدلی، و احمد تقوی مقدم، “شناسایی تاثیرات بیوشیمیایی و هماتولوژیک اجزای پروتئینی جداسازی و تخلیص شده از سم عقرب گادیم (همی ‎اسکورپیوس لپتوروس) در موش سوری،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 5، no. 2 (مسلسل 49)، pp. 538–542، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12644/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button