مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر انواع الگوهای اکلوژنی بر میزان فشار وارد بر بافت های حمایت کننده دنچر

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 302

چکیده

 مقدمه: هدف اصلی از درمان بیماران بی دندان, افزایش رضایت آن ها است. فشار بیش از حد بر بافت حمایت کننده دنچر باعث ناراحتی بیمار می شود. الگوهای اکلوزالی مختلفی در پروتز کامل مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه ضمن معرفی اکلوژن باکالی شده, میزان فشار ناشی از این اکلوژن زیر بیس پروتز حین جویدن, با اکلوژن های کاملا بالانس دو طرفه و لینگوالی شده مقایسه شده است.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی, با استفاده از شبیه سازی شرایط دهانی در آزمایشگاه, سه دست پروتز کامل برای 5 بیمار ساخته شد که الگوهای اکلوزالی مختلفی داشتند. سپس حین خرد کردن مکعب ها و ورقه های هویج, میزان فشار وارد بر بافت شبیه ساز از جانب بیس در ناحیه باکال شلف توسط استرین گیج اندازه گیری شد. در نهایت میانگین فشارهای وارد بر بافت, توسط آزمون Paired-t در نرم افزار SPSS نسخه 16 در سطح معنی داری 0.05 مورد مقایسه قرار گرفت.یافته ها: حین خرد کردن ورقه های هویج با اکلوژن کاملا بالانس دو طرفه, به طور معنی داری فشار بیشتری نسبت به اکلوژن های لینگوالی شده (p value=0.03) و باکالی شده (p value=0.04) وارد شد. این تفاوت برای خرد کردن مکعب های هویج معنی دار نبود (p value=0.24) و (p value=0.45). به علاوه, تفاوت معنی داری بین اکلوژن های لینگوالی شده و باکالی شده در خرد کردن ورقه ها وجود نداشت (p value=0.74).نتیجه گیری: با در نظر داشتن محدودیت های مطالعه, خرد کردن ورقه های هویج هنگام استفاده از اکلوژن های باکالی شده و لینگوالی شده, فشار کمتری بر باکال شلف ها وارد می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرانی، محمدجواد، مشرف، رامین، بهرامی، مهدی، و خواجه پور، حسن. (1392). تاثیر انواع الگوهای اکلوژنی بر میزان فشار وارد بر بافت های حمایت کننده دنچر. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 9(4)، 293-302. SID. https://sid.ir/paper/126495/fa

    Vancouver: کپی

    شیرانی محمدجواد، مشرف رامین، بهرامی مهدی، خواجه پور حسن. تاثیر انواع الگوهای اکلوژنی بر میزان فشار وارد بر بافت های حمایت کننده دنچر. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1392؛9(4):293-302. Available from: https://sid.ir/paper/126495/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد شیرانی، رامین مشرف، مهدی بهرامی، و حسن خواجه پور، “تاثیر انواع الگوهای اکلوژنی بر میزان فشار وارد بر بافت های حمایت کننده دنچر،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 9، no. 4، pp. 293–302، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/126495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button