مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

111
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای خاصیت ضد باکتریای دو ماده ی جدید پرکننده ی انتهای ریشه ی دندان و MTA بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس

صفحات

 صفحه شروع 330 | صفحه پایان 339

چکیده

 مقدمه: جهت جراحی اندودنتیک, نیازمند موادی با فعالیت ضد باکتریایی هستیم. هدف از این مطالعه, بررسی مقایسه ای فعالیت ضد باکتریایی دو سمان جدید پر کننده ی انتهای ریشه ی دندان و MTA (Mineral trioxide aggregate) بر انتروکوکوس فکالیس بود. مواد و روش ها: این مطالعه ی تجربی-آزمایشگاهی, به روش تست تماس مستقیم DCT (Direct contact test) صورت گرفت. ترکیبات مورد مطالعه سمانی با بیس کلسیم آلومینات (Calcium aluminate α-aluminate cement) CAAC و سمانی با بیس کلسیم سیلیکات که مخلوطی از (Wollastonite and CAAC) WOLCA با MTA بود. هر یک از سمان ها بلافاصله پس از مخلوط شدن (ست نشده), 3 روز و 1 هفته پس از زمان ست شدن شان, تهیه شده و در کف 4 حفره از پلیت 96 حفره ای قرار داده شدند (گروه a). 10 میکرو لیتر از سوسپانسیون باکتری انتروکوکوس فکالیس به غلظت 0/5 مک فارلند و 245 میکرو لیتر BHI به آنها اضافه شد و در حفرات گروه a و حفرات گروه b (حفرات خالی) اضافه گردید. در نهایت میزان رشد باکتری در هر یک از حفرات گروه b هر نیم ساعت به مدت 7 ساعت و یک بار 24 ساعت بعد, توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر مشاهده و ثبت شد. داده های به دست آمده با روش های آماری آنالیز واریانس برای داده های مکرر و آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی تحلیل آماری شدند (0/05 = α ). یافته ها: نتایج آزمون توکی, نشان داد که بین MTA تازه مخلوط شده و MTA یک هفته پس از ست شدن, تفاوت معنی دار وجود دارد (0/033 = p value). همچنین بین MTA یک هفته پس از ست شدن و CAAC یک هفته پس از ست شدن و بین MTA یک هفته پس از ست شدن و WOLCA سه روز پس از ست شدن نیز تفاوت معنی دار وجود داشت (به ترتیب 0/039 = p value و 0/043 = p value). اما سایر گروه ها تفاوت معنی داری را نشان ندادند. نتیجه گیری: به دلیل شباهت فعالیت ضد باکتریایی دو سمان مورد آزمایش, با MTA و حتی بیشتر بودن فعالیت ضد باکتریایی CAAC یک هفته پس از ست شدن و WOLCA سه روز پس از ست شدن, نسبت به MTA تهیه شده یک هفته پس از ست شدن, می توان این سمان ها را جهت بررسی های آزمایشگاهی و کلینیکی بیشتر در آینده مورد توجه قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اخوان، علی، حیدری، فریبا، و سلیمی، زهره. (1398). بررسی مقایسه ای خاصیت ضد باکتریای دو ماده ی جدید پرکننده ی انتهای ریشه ی دندان و MTA بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 15(3 )، 330-339. SID. https://sid.ir/paper/126571/fa

    Vancouver: کپی

    اخوان علی، حیدری فریبا، سلیمی زهره. بررسی مقایسه ای خاصیت ضد باکتریای دو ماده ی جدید پرکننده ی انتهای ریشه ی دندان و MTA بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1398؛15(3 ):330-339. Available from: https://sid.ir/paper/126571/fa

    IEEE: کپی

    علی اخوان، فریبا حیدری، و زهره سلیمی، “بررسی مقایسه ای خاصیت ضد باکتریای دو ماده ی جدید پرکننده ی انتهای ریشه ی دندان و MTA بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 15، no. 3 ، pp. 330–339، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/126571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button