مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,893
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ریسک فاکتورهای شغلی ایجاد کننده اختلالات اسکلتی-عضلانی (WMSDs) در حرفه نانوایی با استفاده از تکنیک فعالیت های تکراری شغلی OCRA Index

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 46

چکیده

 زمینه و هدف: در شغل نانوایی ریسک فاکتورهای بسیاری وجود دارند که می توانند باعث ایجاد اختلالات اسکلتی- عضلانی گردند. پیشگیری از بروز این اختلالات نیز مستلزم انجام ارزیابی جامعی از وضعیت های کاری با استفاده از روش های ارزیابی پوسچر می باشد. در این تحقیق از تکنیک شاخص OCRA که به عنوان یکی از کامل ترین روش ها جهت ارزیابی مواجهه نقاط انتهایی اندام فوقانی با حرکات تکراری محسوب می شود برای این منظور استفاده شده است روش بررسی: در این تحقیق تلفیقی از چهار روش جمع آوری اطلاعات شامل روش مشاهده ای,مصاحبه, استفاده از پرسشنامه و چک لیست استفاده شد . تعداد 423 نمونه برای بررسی میزان مواجهه با شاخص OCRA به طور تصادفی و به شیوه نمونه گیری خوشه ای جمع آوری و جهت اثبات فرضیه ها ازآزمونهای کروسکال والیس, ,تکرارسنجش و من ویتنی با نرم افزار SPSS15 استفاده گردید. یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادند که بیشترین مقدار میانگین شاخص OCRA دست چپ و دست راست مربوط به وظیفه شاطری در نانوایی سنگک (99/14OCRA Index=) می باشد و به طور کلی به ترتیب 5/56 ,4/67 ,3/77 و 75 درصد از کل وظایف کاری در نانوایی های تافتون دوار, تافتون سنتی, سنگک و باگت در ناحیه قرمز یا خطر قرار دارند. همچنین مشخص گردید که تنها, میانگین شاخص OCRA دست چپ و دست راست وظیفه های نان درآری, فروشندگی و نان درآر/فروشندگی با هم یکسان می باشند. نتیجه گیری: با توجه به اینکه سطح ریسک اکثر وظایف کاری در هر چهار نوع نانوایی در ناحیه قرمز یا خطر قرار دارند و از آنجاییکه بیشتر افراد شاغل در این حرفه از نطر سنی جوان بوده و سابقه کاری کمی دارند لذا لازم است که هرچه سریعتر با در نظر گرفتن اقدامات کنترلی مناسب شرایط موجود اصلاح گردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاجور، عبدالحمید، هاشمی نژاد، ناصر، جلالی، علی، و غشقاوی، حمیدرضا. (1388). ارزیابی ریسک فاکتورهای شغلی ایجاد کننده اختلالات اسکلتی-عضلانی (WMSDs) در حرفه نانوایی با استفاده از تکنیک فعالیت های تکراری شغلی OCRA Index. سلامت کار ایران، 6(3)، 41-46. SID. https://sid.ir/paper/129066/fa

    Vancouver: کپی

    تاجور عبدالحمید، هاشمی نژاد ناصر، جلالی علی، غشقاوی حمیدرضا. ارزیابی ریسک فاکتورهای شغلی ایجاد کننده اختلالات اسکلتی-عضلانی (WMSDs) در حرفه نانوایی با استفاده از تکنیک فعالیت های تکراری شغلی OCRA Index. سلامت کار ایران[Internet]. 1388؛6(3):41-46. Available from: https://sid.ir/paper/129066/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحمید تاجور، ناصر هاشمی نژاد، علی جلالی، و حمیدرضا غشقاوی، “ارزیابی ریسک فاکتورهای شغلی ایجاد کننده اختلالات اسکلتی-عضلانی (WMSDs) در حرفه نانوایی با استفاده از تکنیک فعالیت های تکراری شغلی OCRA Index،” سلامت کار ایران، vol. 6، no. 3، pp. 41–46، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/129066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button