مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع و عوامل مرتبط با دردهای ستون فقرات در کارگران صنایع غذایی شهر شیراز

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 35

چکیده

 مقدمه: هدف از تحقیق حاضر بررسی شیوع دردهای ستون فقرات و عوامل مرتبط با آن در کارگران خط تولید صنایع غذایی شیراز به لحاظ شرایط کاری سخت و کارهای دستی فراوان این کارگران بوده است.روش کار: در مطالعه ای مقطعی بواسطه یک پرسشنامه محقق ساخته و به شیوه خود-اظهاری, شیوع درد و عوامل مرتبط در 289 کارگر بررسی شد. نمونه ها بر اساس معیارهای ورود به روش نمونه گیری با طبقه بندی متناسب از میان کارخانجاتِ با جمعیت کارگری بیش از 100 نفر انتخاب شدند. آزمون های خی دو و لجستیک رگرسیون جهت آنالیز اطلاعات استفاده شد.یافته ها: 53.9 درصد از نمونه ها دچار درد در حداقل یکی از نواحی ستون فقرات شامل مهره های گردنی (5.9 درصد), پشتی (11.1 درصد), کمری (50.9 درصد) و ساکروایلیاک و دنبالچه (3.5 درصد) بوده اند. به کمک آزمون لجستیک رگرسیون متغیرهای فعالیت ورزشی (0.19=OR), کافی بودن فضای اطراف کارگر (0.39=OR), عدم مواجهه با ریسک فاکتورهای بلند کردن اجسام سنگین (0.21=OR), خم کردن مکرر تنه (OR=0.36) و گردن (0.13=OR) بطور معنادار با کاهش شیوع دردهای ستون فقرات مرتبط بوده اند.در مقابل داشتن ابزار کار (4.24=OR), فقدان استراحت (12.87=OR) و زمان استراحت کمتر از دو ساعت در شیفت کاری (5.79=OR) بطور معنادار با افزایش شیوع دردهای ستون فقرات مرتبط بوده اند.بحث و نتیجه گیری: شیوع دردهای ستون فقرات خصوصا کمردرد در کارگران مورد مطالعه بالاست. فضای کاری اندک, استفاده از ابزارهای کاری در وضعیتهای ناایمن بدنی بهمراه سبک زندگی بی تحرک بیشترین تاثیر را در افزایش دردهای ستون فقرات داشته اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درخشان راد، سیدعلیرضا، کمالی سروستانی، فهیمه، دستغیبی، سیدمحمدرضا، و علی پور، احمدعباس. (1389). بررسی شیوع و عوامل مرتبط با دردهای ستون فقرات در کارگران صنایع غذایی شهر شیراز. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، 8(4)، 28-35. SID. https://sid.ir/paper/130939/fa

    Vancouver: کپی

    درخشان راد سیدعلیرضا، کمالی سروستانی فهیمه، دستغیبی سیدمحمدرضا، علی پور احمدعباس. بررسی شیوع و عوامل مرتبط با دردهای ستون فقرات در کارگران صنایع غذایی شهر شیراز. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)[Internet]. 1389؛8(4):28-35. Available from: https://sid.ir/paper/130939/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلیرضا درخشان راد، فهیمه کمالی سروستانی، سیدمحمدرضا دستغیبی، و احمدعباس علی پور، “بررسی شیوع و عوامل مرتبط با دردهای ستون فقرات در کارگران صنایع غذایی شهر شیراز،” مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، vol. 8، no. 4، pp. 28–35، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/130939/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button