مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

548
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه آگاهی و رفتار تغذیه ای افراد مبتلا به دیابت با افراد سالم در منطقه نیشابور

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 75

چکیده

 زمینه و هدف: میزان آگاهی و رفتارهای تغذیه ای نقش بسیار مهمی در ابتلا, کنترل و درمان دیابت دارند. این مطالعه با هدف مقایسه میزان آگاهی و الگوی رفتار تغذیه ای در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی منطقه نیشابور صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی – مقطعی بر روی 143 نفر از مراجعین (60 نفر مبتلا به دیابت و 83 نفر سالم) مرکز بهداشتی درمانی شماره 7 نیشابور انجام شد. روش نمونه گیری به صورت در دسترس و از بین مراجعین داوطلب بود. ابزار گردآوری, پرسشنامه محقق ساخته ای بود که پس از سنجش روایی و پایایی, برای ارزیابی آگاهی و رفتار تغذیه ای افراد مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو, تی مستقل, من ویتنی, رگرسیون لجستیک و ANCOVA برای ارزیابی اطلاعات تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه, امتیاز کسب شده در شاخص های آگاهی و رفتار تغذیه ای بین گروه مبتلایان به دیابت و افراد سالم دارای تفاوت آماری معنی داری بود (01/0>p). امتیاز آگاهی تغذیه ای در بیماران دیابتی, 1/25± 9/42 و در افراد سالم, 9/22± 2/71 به دست آمد و امتیاز رفتار تغذیه ای افراد دیابتی, 8/17± 3/48 و در افراد سالم, 4/20± 6/61 از 100 نمره بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد میزان آگاهی تغذیه ای افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد سالم, کم و ناکافی است و رفتار تغذیه ای نامناسب در ایشان, رواج بیشتری دارد؛ بنابراین پیشنهاد می گردد علاوه بر ارائه آموزش های لازم, در مطالعات بعدی میزان تاثیرات این عوامل در بروز دیابت مورد بررسی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کلاهدوز، مریم، حضوری، محمد، و کشاورزمحمدی، نسترن. (1397). مقایسه آگاهی و رفتار تغذیه ای افراد مبتلا به دیابت با افراد سالم در منطقه نیشابور. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 12(10 )، 66-75. SID. https://sid.ir/paper/132071/fa

    Vancouver: کپی

    کلاهدوز مریم، حضوری محمد، کشاورزمحمدی نسترن. مقایسه آگاهی و رفتار تغذیه ای افراد مبتلا به دیابت با افراد سالم در منطقه نیشابور. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1397؛12(10 ):66-75. Available from: https://sid.ir/paper/132071/fa

    IEEE: کپی

    مریم کلاهدوز، محمد حضوری، و نسترن کشاورزمحمدی، “مقایسه آگاهی و رفتار تغذیه ای افراد مبتلا به دیابت با افراد سالم در منطقه نیشابور،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 12، no. 10 ، pp. 66–75، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132071/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button