مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 70

چکیده

 زمینه و هدف: یکی از عوارض شایع دیابت, اختلال در سیستم عصبی و نوروپاتی دیابتی می باشد. در مطالعات مختلف گزارش شده است ترکیبات فلاونوئیدی و پلی فنولی موجود در گیاهان باعث بهبود نوروپاتی دیابت می شوند. با توجه به وجود مقادیر زیادی از این ترکیبات در میوه سنجد, این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام گرفت.روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. موش ها به سه گروه 8 تایی شامل: گروه کنترل منفی (بدون مداخله), گروه کنترل مثبت (دیابتی) و گروه دریافت کننده عصاره (دوز 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) تقسیم شدند. پس از القای دیابت, عصاره آبی سنجد به مدت 3 هفته به صورت خوراکی تجویز شد. از آزمون های آلودینیای حرارتی, مکانیکی, هایپر آلژزیای حرارتی و آزمون فرمالین جهت بررسی درد نوروپاتی دیابتی (در روزهای 0, 7, 14 و 21) پس از تزریق استرپتوزوتوسین استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون واریانس دوطرفه و پس آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری, p<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: اختلاف درد بین گروه کنترل منفی و کنترل مثبت در آزمون های آلودینیای حرارتی (p=0.036) و مکانیکی (p=0.023), هایپر آلژزیای حرارتی (p=0.001) و آزمون فرمالین (p<0.0001) قابل توجه بود. تجویز عصاره آبی سنجد باعث بهبود درد نوروپاتی دیابتی در مقایسه با گروه کنترل مثبت در آزمون های آلودینیای حرارتی (p=0.036) و مکانیکی (p=0.012), هایپر آلژزیای حرارتی (p=0.011) و آزمون فرمالین (p<0.0001) شد.نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه, عصاره آبی سنجد درد نوروپاتی دیابتی را در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بهبود می بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تمتاجی، امیدرضا، طلایی، سیدعلیرضا، و تقی زاده، محسن. (1394). تاثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 9(5)، 61-70. SID. https://sid.ir/paper/132344/fa

    Vancouver: کپی

    تمتاجی امیدرضا، طلایی سیدعلیرضا، تقی زاده محسن. تاثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1394؛9(5):61-70. Available from: https://sid.ir/paper/132344/fa

    IEEE: کپی

    امیدرضا تمتاجی، سیدعلیرضا طلایی، و محسن تقی زاده، “تاثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 9، no. 5، pp. 61–70، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button