مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی خرفه (Portulaca oleracea) و اثر محافظتی آن بر آسیب کبدی ناشی از سم 6-هیدروکسی دوپامین در موش صحرایی مبتلا به پارکینسون

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 25

چکیده

 زمینه و هدف: پارکینسون, شایع ترین بیماری مخرب سیستم عصبی مرکزی است. در ارتباط با متابولیسم داروهای شیمیایی, سنتز پروتئین های پلاسما و استفاده زیاد از داروی لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون؛ کبد نقشی اساسی ایفا می کند. این مطالعه با هدف بررسی اثر داروی لوودوپا و عصاره هیدروالکلی خرفه بر غلظت آنزیم های کبدی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی, 36 سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به 6 گروه کنترل, شم, پارکینسونی, 2 گروه پارکینسونی تحت درمان با غلظت های 200 و 400 میلی گرم برکیلوگرم عصاره خرفه (14 روز قبل و بعد جراحی) و گروه پارکینسونی تحت درمان با 15 میلی گرم برکیلوگرم لوودوپا تقسیم شدند. با تزریق 250 میکروگرم 6-OHDA به بطن راست, مدل اولیه بیماری پارکینسون ایجاد گردید. بعد از پایان دوره آزمایش, نمونه های خونی از تمامی گروه ها تهیه و آنزیم های کبدی شامل: آلانین آمینو ترانسفراز, آسپارتات آمینو ترانسفراز, آلکالین فسفاتاز در سرم و آنزیم های کاتالاز و مالون دی آلدئید در هموژنات بافت کبد سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه, میزان آنزیم های ALP, ALT و ASTگروه پارکینسونی افزایش یافت, درحالی که در گروه های دریافت کننده عصاره و گروه دریافت کننده لوودوپا, میزان آنها کاهش نشان داد. همچنین عصاره خرفه باعث افزایش معنی داری فعالیت آنزیم CAT و کاهش معنی دار MAD نسبت به گروه بیمار گردید. نتیجه گیری: به نظر می رسد می توان از خرفه به علت دارا بودن میزان بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدانی به عنوان یک محصول طبیعی برای پیشگیری از آسیب و بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبادالهی، سحر، بابایی، فرین، زارع، صمد، و عبادالهی، مریم. (1397). ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی خرفه (Portulaca oleracea) و اثر محافظتی آن بر آسیب کبدی ناشی از سم 6-هیدروکسی دوپامین در موش صحرایی مبتلا به پارکینسون. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 12(1 )، 15-25. SID. https://sid.ir/paper/132386/fa

    Vancouver: کپی

    عبادالهی سحر، بابایی فرین، زارع صمد، عبادالهی مریم. ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی خرفه (Portulaca oleracea) و اثر محافظتی آن بر آسیب کبدی ناشی از سم 6-هیدروکسی دوپامین در موش صحرایی مبتلا به پارکینسون. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1397؛12(1 ):15-25. Available from: https://sid.ir/paper/132386/fa

    IEEE: کپی

    سحر عبادالهی، فرین بابایی، صمد زارع، و مریم عبادالهی، “ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی خرفه (Portulaca oleracea) و اثر محافظتی آن بر آسیب کبدی ناشی از سم 6-هیدروکسی دوپامین در موش صحرایی مبتلا به پارکینسون،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 12، no. 1 ، pp. 15–25، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132386/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button