مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روغن دانه کتان بر فرآیند حافظه در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 26

چکیده

 زمینه و هدف: دانه کتان به دلیل محتوی بالای آلفا لینولنیک اسید, لیگنان ها و فیبر, به عنوان یک ماده غذایی عملکردی مهم, در نظر گرفته می شود. دانه کتان دارای فواید سلامتی مانند کاهش در بیماری های قلبی - عروقی, آترواسکلروزیس, دیابت, سرطان, آرتریت, پوکی استخوان, اختلالات نورولوژیک و خودایمنی می باشد. در تحقیق حاضر اثرات روغن دانه کتان بر میزان به یادآوری حافظه با استفاده از شیوه احترازی غیرفعال در موش های صحرایی نر بالغ بررسی گردید.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, 30 سر موش صحرایی نژاد ویستار نر به صورت تصادفی به 5 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل دست نخورده بودند. رت های گروه تجربی, روغن دانه کتان را در دوزهای 0.5, 1.0, 1.5 و 2 میلی لیتر برکیلوگرم وزن بدن به صورت درون صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت پس از آموزش, میزان به یادآوری حافظه به شیوه احترازی, غیرفعال ارزیابی شد. تاخیر زمانی در اولین ورود به بخش تاریک و مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست Dunett تحلیل شدند. سطح معنی داری, p<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: تیمار پس از آموزش روغن دانه کتان در دوزهای 1.5, 2 میلی لیتر برکیلوگرم وزن بدن باعث افزایش معنی داری در مدت زمان تاخیر ورود به بخش تاریک, کاهش معنی داری در مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک در مقایسه با گروه کنترل شد (p<0.05).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد روغن دانه کتان به صورت معنی داری موجب تقویت فرآیند به یادآوری حافظه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خادمی سار، فاطمه، عیدی، اکرم، و عریان، شهربانو. (1395). تاثیر روغن دانه کتان بر فرآیند حافظه در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 10(8)، 18-26. SID. https://sid.ir/paper/132414/fa

    Vancouver: کپی

    خادمی سار فاطمه، عیدی اکرم، عریان شهربانو. تاثیر روغن دانه کتان بر فرآیند حافظه در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1395؛10(8):18-26. Available from: https://sid.ir/paper/132414/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه خادمی سار، اکرم عیدی، و شهربانو عریان، “تاثیر روغن دانه کتان بر فرآیند حافظه در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 10، no. 8، pp. 18–26، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132414/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button