مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

965
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون گیری از پاشنه پا نوزادان ترم

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 51

چکیده

 مقدمه: درک درد از هفته 28 جنینی شروع شده و اثرات سویی بر تکامل نوزادان دارد. بنابراین استفاده از روش های تسکینی مناسب هنگام اجرای پروسیجرهای دردناک در بخش نوزادان, ضروری است. هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون گیری از پاشنه پای نوزادان ترم می باشد.روش: در کارآزمایی بالینی حاضر 120 نوزاد ترم بستری در مرکز آموزشی درمانی کودکان شهر گرگان که تحت خون گیری از پاشنه پا قرار داشتند به صورت تصادفی در سه گروه مداخله, دارونما و شاهد قرار داده شدند. 2 دقیقه قبل از خون گیری به نوزادان گروه مداخله و دارونما, با استفاده از سرنگ, به ترتیب 2 میلی لیتر محلول ساکارز 25% یا 2 آب استریل خورانده شد. 2 دقیقه قبل تا 3 دقیقه پس از خون گیری تعداد ضربانات قلب و درصد اشباع اکسیژنی خون شریانی نوزادان اندازه گیری و ثبت شد. تمام خون گیری ها توسط پرستاری ماهر و بی اطلاع از نحوه جاگذاری نوزادان در گروه ها انجام شد. در تمام طول فرایند از صورت نوزادان فیلم برداری شد. فیلم ها توسط دو ارزیاب مستقل و بی اطلاع از هدف پژوهش مشاهده و شدت درد با استفاده از ابزار CRIES تعیین شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه, بون فرنی و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: طبق نتایج, قبل از خون گیری اختلاف معناداری در جنس, میانه مدت بستری, وزن, سن, تعداد ضربانات قلب و درصد اشباع اکسیژنی خون شریانی نوزادان وجود نداشت. در حالی که بعد از خون گیری به جز مدت گریه, سایر پارامترهای بیانگر درد یعنی شدت درد, تعداد ضربانات قلب و درصد اشباع اکسیژنی خون شریانی در دو گروه مداخله و شاهد از تفاوت آماری معناداری برخوردار بودند (p<0.05).نتیجه گیری: با توجه به یافته می توان استفاده از ساکارز 25% را به عنوان یک محلول کاهش دهنده درد قبل از خون گیری از پاشنه پای نوزادان ترم سالم توصیه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدام، حمیرا، و سبزی، زهرا. (1389). بررسی تاثیر ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون گیری از پاشنه پا نوزادان ترم. پژوهش پرستاری، 5(19)، 45-51. SID. https://sid.ir/paper/138389/fa

    Vancouver: کپی

    خدام حمیرا، سبزی زهرا. بررسی تاثیر ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون گیری از پاشنه پا نوزادان ترم. پژوهش پرستاری[Internet]. 1389؛5(19):45-51. Available from: https://sid.ir/paper/138389/fa

    IEEE: کپی

    حمیرا خدام، و زهرا سبزی، “بررسی تاثیر ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون گیری از پاشنه پا نوزادان ترم،” پژوهش پرستاری، vol. 5، no. 19، pp. 45–51، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/138389/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button