Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

745
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

320
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عوامل موثر بر پذیرش نوآوری در بین کارآفرینان روستایی (مطالعه موردی: دهستان سولقان)

صفحات

 صفحه شروع 917 | صفحه پایان 934

چکیده

 توسعه به منزله تغییر, از طریق پذیرش شیوه های نوین و توسط انسان های نوآور روی می دهد. از این رو, نوآوری ابزاری مهم در راستای تقویت بنیان اقتصادی روستا تلقی می شود. به طورعمده جوامع محلی, واکنش های متفاوتی در برابر میزان و سرعت پذیرش, یک نوآوری از خود نشان می دهند. از این رو, پژوهش حاضر در نظر دارد عوامل تسریع کننده و محدودیت ساز در پذیرش نوآوری را شناسایی کند که با روش توصیفی- تحلیلی و بر مبنای هدف, کاربردی طراحی شده است. جامعه آماری پژوهش را تمامی پذیرندگان کارآفرینی به منزله یک نوآوری, ساکن در 4 روستا از دهستان سولقان, تشکیل می دهند. برای گردآوری داده ها, از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده و ابزار گردآوری اطلاعات, پرسشنامه محقق ساخته با استفاده از طیف لیکرت است. داده های به دست آمده در محیط نرم افزاری SPSS و با استفاده از آزمون رگرسیون گام به گام و چندگانه توام, تجزیه و تحلیل شده است. نتایج بیانگر آن است که دو دسته از عوامل بر پذیرش نوآوری موثرند که شامل ویژگی های نوآوری و دیگر خصوصیات پذیرندگان هستند. از ویژگی های کارآفرینی نوآوری است که بر میزان و سرعت پذیرش موثر هستند. سادگی و جذابیت, سازش پذیری با تجربه, مهارت و نیاز پذیرنده, هزینه, سودبخشی (اقتصادی بودن), بازار فروش خوب و از جمله ویژگی های فرد نوآور انگیزه پیشرفت, روحیه نوگرایی, اعتمادبه نفس و خودباوری (باور توانایی), بیشترین تاثیر را داشته است. اگر شرایط فردی و محیطی, همزمان در به کارگیری کارآفرینی و الگوی پذیرش مورد توجه قرار گیرد, می توان به دستیابی به کارآفرینی پایدار در جامعه امیدوار بود؛ چراکه میزان پذیرش و سرعت آن را تنها خصوصیات نوآوری تعیین نمی کند بلکه ویژگی های پذیرندگان نیز بسیار مهم و موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خانی، فضیله، و موسوی، سمیه سادات. (1396). ارزیابی عوامل موثر بر پذیرش نوآوری در بین کارآفرینان روستایی (مطالعه موردی: دهستان سولقان). پژوهشهای جغرافیای انسانی (پژوهش های جغرافیایی)، 49(4 )، 917-934. SID. https://sid.ir/paper/138914/fa

    Vancouver: کپی

    خانی فضیله، موسوی سمیه سادات. ارزیابی عوامل موثر بر پذیرش نوآوری در بین کارآفرینان روستایی (مطالعه موردی: دهستان سولقان). پژوهشهای جغرافیای انسانی (پژوهش های جغرافیایی)[Internet]. 1396؛49(4 ):917-934. Available from: https://sid.ir/paper/138914/fa

    IEEE: کپی

    فضیله خانی، و سمیه سادات موسوی، “ارزیابی عوامل موثر بر پذیرش نوآوری در بین کارآفرینان روستایی (مطالعه موردی: دهستان سولقان)،” پژوهشهای جغرافیای انسانی (پژوهش های جغرافیایی)، vol. 49، no. 4 ، pp. 917–934، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/138914/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا