مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,453
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین آلودگی شیرخام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی به روش الیزا

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 101

چکیده

 مقدمه: بروسلوز یک بیماری مشترک است که توسط باکتری گرم منفی از جنس بروسلا ایجاد می شود.این باکتری در اغلب حیوانات و انسان بیماریزا می باشد. بیماری بروسلوز به راحتی از طریق شیر خام آلوده انتقال می یابد. علیرغم کنترل این بیماری در اغلب کشور ها, بیماری در ایران بصورت اندمیک مشاهده می گردد. انتقال باکتری بروسلا از حیوانات آلوده به انسان در اثر تماس شغلی و یا مصرف فرآورده های دامی آلوده بخصوص شیر, خامه و پنیر تازه اتفاق می افتد. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان شیوع آلودگی شیر خام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی (واقع در جنوب غرب تبریز) بود.مواد و روش ها: برای این مطالعه 50 نمونه شیر خام گاو از مراکز جمع آوری شیر منطقه ایلخچی از مهرماه لغایت آذر ماه 1388 بصورت تصادفی خوشه ای اخذ گردید. بر روی نمونه ها تست حلقه ای شیر با آنتی ژن بروسلا آبورتوس تولیدی توسط موسسه سرم و واکسن سازی رازی و تست الیزا با کیت تشخیصی وجود بروسلا آبورتوس در شیر, تهیه شده توسط شرکت پورکو فرانسه انجام گرفت.یافته ها: آلودگی با باکتری بروسلا آبورتوس در 5 نمونه (10%) شیر خام مشاهده گردید.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به نظر می رسد که این میزان آلودگی در منطقه ایلخچی بالا می باشد و لازم است برنامه ریزی دقیق و متناسبی برای کنترل آن صورت پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موثق، محمدحسین. (1391). تعیین آلودگی شیرخام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی به روش الیزا. علوم غذایی و تغذیه، 10(1 (پیاپی 37))، 97-101. SID. https://sid.ir/paper/143137/fa

    Vancouver: کپی

    موثق محمدحسین. تعیین آلودگی شیرخام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی به روش الیزا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛10(1 (پیاپی 37)):97-101. Available from: https://sid.ir/paper/143137/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین موثق، “تعیین آلودگی شیرخام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی به روش الیزا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 10، no. 1 (پیاپی 37)، pp. 97–101، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143137/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button