مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر عصاره های اتانولی زوفا (Hyssoupus officinalis L. ) و رازک (.Humulus lupulus L ) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در دوغ

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 58

چکیده

 مقدمه: امروزه با توجه به اثرات منفی استفاده از نگهدارنده های مصنوعی بر روی سلامت مصرف کنندگان, استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی از جمله عصاره های گیاهی در نگهداری مواد غذایی از رشد چشمگیری برخوردار است. دوغ نوعی نوشیدنی لبنی است و در حال حاضر از مقبولیت بالا در ایران برخوردار است. استافیلوکوکوس اورئوس یکی از باکتری های ایجادکننده مسمومیت در محصولات لبنی می باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره های اتانولی زوفا و رازک در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در دوغ می باشد. مواد و روش ها: MIC (حداقل غلظت بازدارندگی) و MBC (حداقل غلظت کشندگی) عصاره های رازک و زوفا اندازه گیری شد. همچنین فعالیت ضدباکتریایی عصاره ها به روش دیسک دیفیوژن و ویژگی های شیمیایی و حسی دوغ در روزهای 1, 7 و 14 مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: میزان MIC برای عصاره های زوفا و رازک به ترتیب mg/mL 5/ 12 وmg/mL 25/6 و مقدار MBC برای این عصاره ها به ترتیب mg/mL 25 و mg/mL 5/ 12 بود. با افزودن عصاره های گیاهی, میزان اسیدیته نمونه ها کاهش و pH نمونه ها افزایش یافت (05/0>p). لازم بذکر است که با گذشت زمان نگهداری در اکثر تیمارها قطر هاله های عدم رشد به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>p). همچنین با افزودن عصاره های گیاهی, امتیازات ویژگی های حسی نمونه ها کاهش پیدا نمود (05/0>p). در بین نمونه های حاوی عصاره های گیاهی, نمونه حاوی mg/mL5/12عصاره زوفا دارای بهترین کیفیت حسی بود. نتیجه گیری: عصاره های زوفا و رازک دارای خاصیت ضد میکروبی مطلوبی بر استافیلوکوکوس اورئوس هستند و می توانند به عنوان نگهدارنده در دوغ استفاده شوند. در بین نمونه های دوغ, نمونه حاوی mg/mL5/12عصاره زوفا با توجه به دارا بودن خاصیت ضدمیکروبی مطلوب و همچنین بهترین کیفیت حسی می تواند به عنوان تیمار برتر انتخاب شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلعه موسیانی، زهرا، پوراحمد، رضوان، و رجایی، پیمان. (1398). مطالعه اثر عصاره های اتانولی زوفا (Hyssoupus officinalis L. ) و رازک (.Humulus lupulus L ) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در دوغ. علوم غذایی و تغذیه، 16(3 (پیاپی 63) )، 45-58. SID. https://sid.ir/paper/143299/fa

    Vancouver: کپی

    قلعه موسیانی زهرا، پوراحمد رضوان، رجایی پیمان. مطالعه اثر عصاره های اتانولی زوفا (Hyssoupus officinalis L. ) و رازک (.Humulus lupulus L ) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در دوغ. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛16(3 (پیاپی 63) ):45-58. Available from: https://sid.ir/paper/143299/fa

    IEEE: کپی

    زهرا قلعه موسیانی، رضوان پوراحمد، و پیمان رجایی، “مطالعه اثر عصاره های اتانولی زوفا (Hyssoupus officinalis L. ) و رازک (.Humulus lupulus L ) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در دوغ،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 3 (پیاپی 63) ، pp. 45–58، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143299/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button