مقدمه: انتروتوکسین های استافیلوکوکوسی متعلق به خانواده ای از اگزوتوکسین های استافیلوکوکوسی و استرپتوکوکوسی با بیش از بیست عضو هستند که از نظر عملکردی با یکدیگر مرتبط بوده و دارای همسانی و شباهت توالی می باشند. این پروتئین های باکتریایی، میتوژن بوده و عامل ایجاد بیماری های انسانی شاخصی از قبیل مسمومیت های غذایی هستند. این مطالعه با هدف جدا سازی استافیلوکوکوس اورئوس مولد انتروتوکسین A از شیرینی های خامه ای به انجام رسید. مواد و روش ها: در این مطالعه مشاهده ای-توصیفی، نمونه گیری از 50 مرکز عرضه شیرینی خامه ای در شهرکرج از اواسط مردادماه تا اوایل بهمن ماه 95 صورت گرفت. پس از تهیه رقت های متوالی از شیرینی ها، بر روی محیط برد پارکر آگار کشت داده شدند. پس از 48 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سلسیوس، کلنی های واجد هاله سیاه رنگ، انتخاب شدند. پس از رشد بر روی محیط بلاد آگار، حساسیت جدایه ها نسبت به آنتی بیوتیک اگزاسیلین به روش دیسک دیفیوژن تعیین گردید و حضور ژن های sea, nuc و mecA با استفاده از آزمون PCR بررسی شد. یافته ها: در مجموع، بر اساس نتایج کشت، 8 نمونه از 50 نمونه (%16)، دارای آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس بودند. با استفاده از روش PCR، ژن nuc، در14 نمونه (%28)، ژن mecA و ژن sea به ترتیب در 5 نمونه (%10)، 3 نمونه (%6) شناسایی گردیدند. نتیجه گیری: درصد قابل توجه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین مولد انتروتوکسین A در مواد غذایی، بخصوص در شیرینی خامه ای که محیط مغذی جهت رشد باکتری ها محسوب می شود یک هشدار جدی در ارتباط با بهداشت عمومی جامعه است.