مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

847
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پایش فرآیند مالتسازی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

صفحات

 صفحه شروع 231 | صفحه پایان 242

چکیده

 مالت سازی یک فرآیند زیست فناوری پیچیده است که شامل مراحل خیساندن, جوانه زنی و خشک کردن مالت جوانه زده در شرایط کنترل شده دما و رطوبت می باشد. در این پژوهش پارامترهای فرآیند مالت سازی از طریق توابع فعال سازی مختلف شبکه عصبی نظیر لگاریتم سیگموئید-لگاریتم سیگموئید, تانژانت هیپربولیک-تانژانت هیپربولیک, لگاریتم سیگموئید-تانژانت هیپربولیک, لگاریتم سیگموئید-همانی و تانژانت هیپربولیک-همانی پیش بینی گردید. مقادیر زمان خیساندن (x1) و زمان جوانه زنی (x2) به عنوان ورودی ها و راندمان عصاره گیری گرم (y1), راندمان مالت سازی (y2) و فعالیت آنزیمی (b- گلوکاناز) (y3) به عنوان خروجی انتخاب گردید. نتایج نشان داد که استفاده از شبکه عصبی پرسپترون با تابع فعال سازی تانژانت هیپربولیک-همانی با 17 نرون بهترین نتیجه را در بین کلیه توابع بکار رفته در پیش بینی پارامترهای موثر در فرآیند مالت سازی داشت. هم چنین این شبکه قادر بود مقادیر راندمان عصاره گیری گرم, راندمان مالت سازی و فعالیت آنزیمی (b- گلوکاناز) را با ضرایب تبیین 1, 0.984 و 0.995 پیش بینی نماید. این شیوه نوین می تواند به طور موفقیت آمیزی برای پایش کمی تغییرات مالت در طی فرآیند مالت سازی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قدس ولی، علیرضا، مختاریان، محسن، بخش آبادی، حمید، و عرب عامریان، فاطمه. (1392). پایش فرآیند مالتسازی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 9(3)، 231-242. SID. https://sid.ir/paper/143616/fa

    Vancouver: کپی

    قدس ولی علیرضا، مختاریان محسن، بخش آبادی حمید، عرب عامریان فاطمه. پایش فرآیند مالتسازی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛9(3):231-242. Available from: https://sid.ir/paper/143616/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا قدس ولی، محسن مختاریان، حمید بخش آبادی، و فاطمه عرب عامریان، “پایش فرآیند مالتسازی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 3، pp. 231–242، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143616/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button