Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

898
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

195
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماری زا

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 57

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه, مضرات آنتی بیوتیک ها و نگهدارنده های سنتزی مشخص شده است و محققین در پی جایگزین هایی با منشا طبیعی و ایمن هستند. رنگ آناتو از جمله رنگ های پرمصرف در صنعت غذا بوده که دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر چند باکتری پاتوژن انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه, رنگ آناتو از دانه های آناتو به روش خیساندن استخراج و پس از فیلتراسیون, با آون تحت خلأ به شکل پودر درآورده شد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت و میزان حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) به کمک روش رقت آگار بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریا اینوکوا, باسیلوس سرئوس و سالمونلا اینتریتیدیس محاسبه شد.یافته ها: در این مطالعه, باسیلوس سرئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را به رنگ آناتو نشان دادند. سالمونلا انتریتیدیس بین باکتری های مورد آزمون, بیشترین MIC را داشت و در غلظت های مورد آزمون رنگ آناتو تنها برای سالمونلا انتریتیدیس, MBC مشاهده نشد.نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه, رنگ آناتو بر رشد تمام باکتری های مورد آزمون موثر است. همچنین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر باکتری های گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتری های گرم منفی به کار رفته بیشتر است. لذا با توجه به نتایج آزمایش می توان از رنگ آناتو به عنوان یک ممانعت کننده از رشد باکتری استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یلمه، محمود، حبیبی نجفی، محمدباقر، فرهوش، رضا، و حسینی، فرشته. (1393). اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماری زا. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 8(4)، 53-57. SID. https://sid.ir/paper/489937/fa

    Vancouver: کپی

    یلمه محمود، حبیبی نجفی محمدباقر، فرهوش رضا، حسینی فرشته. اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماری زا. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1393؛8(4):53-57. Available from: https://sid.ir/paper/489937/fa

    IEEE: کپی

    محمود یلمه، محمدباقر حبیبی نجفی، رضا فرهوش، و فرشته حسینی، “اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماری زا،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 8، no. 4، pp. 53–57، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/489937/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا