مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

952
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر باکتری های استرپتوکوکوس پیوژنس، اشریشیا کلی، انتروکوکوس فکالیس و باسیلوس سوبتیلیس

صفحات

 صفحه شروع 307 | صفحه پایان 314

چکیده

 اثرات زیانبار آنتی بیوتیک ها و یا نگهدارنده های سنتزی که در مواد غذایی استفاده می شوند, مشخص شده است و محققین به دنبال جایگزین هایی با منشا طبیعی و ایمن هستند. رنگ آناتو یک رنگ کاروتنوییدی بوده و می تواند در صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. رنگ آناتو دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی می باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماری زا و مولد فساد بود. در این مطالعه رنگ آناتو به روش خیساندن استخراج و پس از فیلتراسیون, با آون تحت خلا به شکل پودر درآورده شد. بررسی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک انجام شد و میزان حداقل غلظت بازدارنده از رشد (Minimum Inhibitory Concentration (MIC)) و حداقل غلظت کشنده باکتری ((MBC)Minimum Bactericidal Concentration) به کمک روش رقت آگار محاسبه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 16 و با بکارگیری آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی جهت بررسی تجزیه و تحلیل شد. نتایج آزمایش رنگ آناتو بر رشد تمام باکتری های مورد آزمون موثر است؛ باسیلوس سوبتیلیس و اشریشیاکلی به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را به رنگ آناتو نشان دادند. اشریشیاکلی بین باکتری های مورد آزمون بیشترین MIC را داشت و در غلظت های مورد آزمون رنگ آناتو تنها برای اشریشیا کلی MBC مشاهده نشد. رنگ آناتو بر باکتری های گرم مثبت مورد آزمون اثر ضدمیکروبی بیشتری را نسبت به باکتری های گرم منفی نشان داد. با توجه به نتایج آزمایش می توان از رنگ آناتو به عنوان یک ممانعت کننده از رشد باکتری استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یلمه، محمود، حبیبی نجفی، محمدباقر، حسینی، فرشته، و شاه آبادی، سمیرا. (1393). ارزیابی اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر باکتری های استرپتوکوکوس پیوژنس, اشریشیا کلی, انتروکوکوس فکالیس و باسیلوس سوبتیلیس. علوم پزشکی صدرا، 2(3)، 307-314. SID. https://sid.ir/paper/238817/fa

    Vancouver: کپی

    یلمه محمود، حبیبی نجفی محمدباقر، حسینی فرشته، شاه آبادی سمیرا. ارزیابی اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر باکتری های استرپتوکوکوس پیوژنس, اشریشیا کلی, انتروکوکوس فکالیس و باسیلوس سوبتیلیس. علوم پزشکی صدرا[Internet]. 1393؛2(3):307-314. Available from: https://sid.ir/paper/238817/fa

    IEEE: کپی

    محمود یلمه، محمدباقر حبیبی نجفی، فرشته حسینی، و سمیرا شاه آبادی، “ارزیابی اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر باکتری های استرپتوکوکوس پیوژنس, اشریشیا کلی, انتروکوکوس فکالیس و باسیلوس سوبتیلیس،” علوم پزشکی صدرا، vol. 2، no. 3، pp. 307–314، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/238817/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button