مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

834
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

374
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نگهداری سرد ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) برخصوصیات کیفی سوریمی تولیدی

صفحات

 صفحه شروع 202 | صفحه پایان 213

چکیده

 در این پژوهش, تغییرات میکروبی, شیمیایی و حسی سوریمی تهیه شده از ماهی فیتوفاگ نگهداری شده در یخ به مدت 16 روز مورد بررسی قرار گرفت. میزان شاخص بازهای ازته فرار, تیوباربیتوریک اسید, رطوبت تحت فشار, حلالیت پروتئین, سفیدی, قابلیت تا شدن, pH و بار میکروبی (بار باکتریایی کل و سرمادوست) سوریمی اندازه گیری شد. آنالیزهای حسی با ارزیابی پارامترهای طعم, بو, رنگ و پذیرش کلی نمونه های سوریمی انجام گرفت. این آزمایش ها در یک دوره زمانی 16 روزه در فواصل روزهای 0, 4, 8, 12 و 16 انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده میزان بازهای ازته فرار از 13.06 در روز صفر به 29.8 میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم نمونه, تیوباربیتوریک اسید از 39/ به 96/ میلی گرم مالون آلدهید بر کیلوگرم نمونه, رطوبت تحت فشار از 12.18 به 30.49 درصد, pH از 7.06 به 7.41, بار باکتریایی کل از 4.05 به 9.1 log cfu/g و بار باکتریایی سرمادوست از 3.75 به8.64log cfu/g  در روز 16 نگهداری رسید. میزان حلالیت پروتئین و سفیدی طی مدت نگهداری بطور معنی داری دارای روند نزولی بود و به ترتیب از 93.21 درصد و 84.4 در روز صفر به 67.75 درصد و 73.6 در روز16  نگهداری کاهش یافت و قابلیت تا شدن از امتیاز AA در روز صفر نگهداری به امتیاز Cدر آخرین روز نگهداری رسید. بر اساس نتایج آزمون های میکروبی و حسی ماهی فیتوفاگ از روز 12 نگهداری به بعد کیفیت خود را از نظر تولید سوریمی مناسب از دست داده بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبان پور، بهاره، نی ریزی، منصوره، و نوری هاشم آباد، زینب. (1396). بررسی تاثیر نگهداری سرد ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) برخصوصیات کیفی سوریمی تولیدی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(1 (پیاپی 41))، 202-213. SID. https://sid.ir/paper/143676/fa

    Vancouver: کپی

    شعبان پور بهاره، نی ریزی منصوره، نوری هاشم آباد زینب. بررسی تاثیر نگهداری سرد ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) برخصوصیات کیفی سوریمی تولیدی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(1 (پیاپی 41)):202-213. Available from: https://sid.ir/paper/143676/fa

    IEEE: کپی

    بهاره شعبان پور، منصوره نی ریزی، و زینب نوری هاشم آباد، “بررسی تاثیر نگهداری سرد ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) برخصوصیات کیفی سوریمی تولیدی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 (پیاپی 41)، pp. 202–213، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143676/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا