مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر واریته و زمان نگهداری بر ویژگیهای فیزیکی رب گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 43

چکیده

 گوجه فرنگی از مهمترین محصولات زراعی با تولید جهانی 98.8 میلیون تن در سطح زیر کشت بیش از 128 هزار هکتار و تولید 3.7 میلیون تن در ایران است. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تقاضای این محصول و فرآورده های آن در ایران و جهان شناخت دقیق تر عوامل موثر بر تولید, فرآوری و نگهداری آن ضروری است. در طی سالهای اخیر, تحقیقات زیادی ویژگیهای فیزیکی, شیمیایی و حسی گوجه فرنگی برای پیش بینی پارامترهای لازم در امر کاشت و انتخاب واریته گوجه فرنگی مطابق با کاربرد مورد نظر (تازه خوری, فرآوری و مصرف توام تازه خوری و فرآوری) صورت گرفته است. در این پژوهش اثر واریته و زمان نگهداری بر ویژگیهای فیزیکی رب حاصل از چهار واریته کال جی ان 3, ارلی اوربانا وای, ارلی اوربانا 111 و پتوارلی سی اچ (چهار واریته منتخب از طرح بهینه سازی زنجیره فرآوری گوجه فرنگی در سال 1380-1378) طی یکسال نگهداری در شرایط اتاق (دمای متوسط 25oC) بررسی شده است. صفات فیزیکی اندازه گیری شده در این پژوهش عبارت بودند از: ضریب رسوب, ضریب شکست, قوام و رنگ. که از بین چهار واریته مذکور, واریته ارلی اوربانا وای دارای بالاترین میزان قوام و ضریب رسوب بود. تجزیه و تحلیل آماری نتایج ویژگیهای فیزیکی رب حاصل از این چهار واریته, نشان داد که در مجموع امتیاز دهی برای تمامی صفات فیزیکی, واریته ارلی اوربانا وای بهترین بود. اما واریته کال جی ان 3 در اکثر صفات فیزیکی حداقل تغییرات در حین زمان نگهداری را نشان داد و از این جهت پایدارترین و با ثبات ترین واریته در حین نگهداری رب گوجه فرنگی حاصل از آن بود.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عدالتیان، محمدرضا، مرتضوی، سیدعلی، حامدی، منوچهر، و مظاهری تهرانی، مصطفی. (1384). بررسی اثر واریته و زمان نگهداری بر ویژگیهای فیزیکی رب گوجه فرنگی . پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 1(1 (نیمه اول))، 35-43. SID. https://sid.ir/paper/143710/fa

    Vancouver: کپی

    عدالتیان محمدرضا، مرتضوی سیدعلی، حامدی منوچهر، مظاهری تهرانی مصطفی. بررسی اثر واریته و زمان نگهداری بر ویژگیهای فیزیکی رب گوجه فرنگی . پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1384؛1(1 (نیمه اول)):35-43. Available from: https://sid.ir/paper/143710/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا عدالتیان، سیدعلی مرتضوی، منوچهر حامدی، و مصطفی مظاهری تهرانی، “بررسی اثر واریته و زمان نگهداری بر ویژگیهای فیزیکی رب گوجه فرنگی ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 1 (نیمه اول)، pp. 35–43، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143710/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button