مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

944
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی خشک کردن اسمزی هویج با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

صفحات

 صفحه شروع 215 | صفحه پایان 224

چکیده

روش سطح پاسخ به منظور تعیین نقاط بهینه فرآیند خشک کردن اسمزی, جهت دستیابی به بیشینه کاهش محتوای رطوبتی ماده غذایی, کاهش وزن و همچنین کمینه جذب مواد جامد از محلول اسمزی و فعالیت آبی طی خشک کردن اسمزی قطعات مکعبی شکل هویج مورد استفاده قرار گرفت. درجه حرارت (30-50°C), مدت زمان فرآیند (240- 120 دقیقه), غلظت شربت گلوکز با معادل دکستروز 42 (50-30% وزنی/ وزنی) و غلظت نمک (15- 5% وزنی/ وزنی), فاکتورهایی بودند که تاثیر آنها بر متغیرهای وابسته طی خشک کردن اسمزی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش ها بر اساس طرح کامپوزیت مرکزی با در نظر گرفتن سه سطح شامل نقاط مرکزی و محوری برای هر یک از فاکتورهای یاد شده, انجام شد. در آزمایش های انجام شده دور همزنی برابر 200 دور در دقیقه و نسبت محلول اسمزی به نمونه 10 به 1 وزنی/ وزنی در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده حاکی از این بود که تاثیرات خطی و درجه دوم هر چهار متغیر مستقل دما, زمان, غلظت شربت گلوکز و غلظت نمک بر کاهش محتوای رطوبتی ماده غذایی, کاهش وزن, جذب مواد جامد از محلول اسمزی و فعالیت آبی معنی دار بود (p<0.001). برای هر پاسخ با استفاده از تجزیه رگرسیون خطی چندگانه, مدل های چند جمله ای درجه دوم به دست آمد. تجزیه واریانس (ANOVA) به منظور ارزیابی صحت و دقت مدل های به دست آمده اجرا گردید. شرایط بهینه فرآیند, در دمای 30ºC, زمان 227.119 دقیقه, غلظت شربت گلوکز 43.315 و غلظت نمک 5% برای دستیابی به 66.97 WL (گرم /100 گرم نمونه تازه), 4.475 SG (گرم /100 گرم نمونه تازه), 62.52 WR (گرم /100 گرم نمونه تازه) و 0.789aw مشخص شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کارگزاری، مینا، امام جمعه، زهرا، و معینی، سهراب. (1390). بهینه سازی خشک کردن اسمزی هویج با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM). مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(2)، 215-224. SID. https://sid.ir/paper/144360/fa

    Vancouver: کپی

    کارگزاری مینا، امام جمعه زهرا، معینی سهراب. بهینه سازی خشک کردن اسمزی هویج با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM). مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(2):215-224. Available from: https://sid.ir/paper/144360/fa

    IEEE: کپی

    مینا کارگزاری، زهرا امام جمعه، و سهراب معینی، “بهینه سازی خشک کردن اسمزی هویج با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 2، pp. 215–224، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144360/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button