Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

676
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

918
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نوع برش، بر سینتیک خشک شدن و کیفیت هویج خشک

صفحات

 صفحه شروع 224 | صفحه پایان 235

چکیده

 با توجه به اهمیت برش در فرآوری محصولات کشاورزی, در این تحقیق اثر برخی پارامترهای برشی بر فرآیند خشک شدن و کیفیت محصول خشک نهایی هویج بررسی شد. آزمایش ها به صورت طرح کاملا تصادفی انجام گرفت و در آن اثر ضخامت هویج در دو سطح 3 و 6 میلی متر, نوع تیغه در سه مدل تیغه لبه صاف, اره ای و کنگره دار و جهت برش در سه راستای طولی, عرضی و مورب بر سینتیک خشک شدن, آهنگ تبخیر, چروکیدگی و جذب مجدد آب بررسی شد. نمونه ها در آون با دمای 70 درجه سانتی گراد تا رسیدن به رطوبت مطلوب 8% خشک شدند. نتایج نشان داد اثر متغیرهای مستقل بر پارامترهای مورد مطالعه در سطح یک درصد معنی دار است. کمترین زمان خشک شدن در مدت 200 دقیقه و در نمونه های برش خورده با تیغه کنگره دار و در جهت عرضی, با اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد بود. بیشترین آهنگ تبخیر 0.74 گرم بر دقیقه در حالت برش با تیغه صاف و در جهت طولی با اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد با سایر تیمارها به دست آمد. همچنین کمترین چروکیدگی نیز برای همین تیمار به میزان 36.7 درصد به دست آمد. بیشترین جذب مجدد آب در برش با تیغه صاف و در جهات مورب و طولی به ترتیب 3.96 و 3.88 و با اختلاف معنی دار نسبت به سایر تیمارها به دست آمد. به طور کلی با توجه به نتایج این پژوهش, برش هویج با تیغه صاف و در جهت طولی برای تولید هویج خشک با کیفیت بالاتر توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نقی پورزاده ماهانی، مریم، و آق خانی، محمدحسین. (1395). بررسی اثر نوع برش, بر سینتیک خشک شدن و کیفیت هویج خشک. ماشین های کشاورزی، 6(1)، 224-235. SID. https://sid.ir/paper/201427/fa

    Vancouver: کپی

    نقی پورزاده ماهانی مریم، آق خانی محمدحسین. بررسی اثر نوع برش, بر سینتیک خشک شدن و کیفیت هویج خشک. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1395؛6(1):224-235. Available from: https://sid.ir/paper/201427/fa

    IEEE: کپی

    مریم نقی پورزاده ماهانی، و محمدحسین آق خانی، “بررسی اثر نوع برش, بر سینتیک خشک شدن و کیفیت هویج خشک،” ماشین های کشاورزی، vol. 6، no. 1، pp. 224–235، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201427/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا