Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

973
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

903
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات رئولوژیکی، بافتی، و رنگ صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) تحت تاثیر دماهای متفاوت

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 192

چکیده

 هیدروکلوئیدها (صمغ ها) در صنایع غذایی برای کنترل و بهبود بافت, طعم و افزایش پایداری به کار می روند. اکثر فرایندهای غذایی باعث تغییر در خصوصیات رئولوژیکی و بافتی مواد غذایی می شوند. در این پژوهش, اثر دماهای گوناگون بر تغییر رنگ, خصوصیات رئولوژیکی و بافتی (سفتی, چسبندگی و قوام) صمغ دانه بالنگو مطالعه شد. برای این منظور صمغ دانه بالنگو استخراج شد و غلظت  0.2درصد (وزنی ـ وزنی) برای بررسی خصوصیات رئولوژیکی و رنگ, و غلظت های 3 و 4 درصد (وزنی ـ وزنی) برای بررسی خصوصیات بافتی, از صمغ تهیه شد وتحت دماهای ( 25, 50, 75, 100, و 121 درجه سانتیگراد, 20 دقیقه) قرار گرفت. ویسکوزیته محلول های صمغ توسط ویسکومتر چرخشی بروکفیلد در دمای 25 درجه سانتیگراد اندازه گیری و با مدل های قانون توان, کاسون, و بینگهام برازش شد. نتایج برازش داده ها حاکی از رفتار سودوپلاستیک صمغ دانه بالنگو است و نمونه ها با ضریب همبستگی بالایی از مدل قانون توان تبعیت می کنند .(R2=0.99) صمغ بالنگو قابلیت مقاومت در برابر دمای بالا (121 درجه سانتیگراد) را نداشت ولی بافت ژل تهیه شده از این صمغ در برابر دماهای حرارتی مقاومت خوبی از خود نشان داد. مقادیر عددی سفتی و قوام ژل  3درصد صمغ دانه بالنگو پس از اعمال حرارت در دمای 121oC به ترتیب برابر 10.6 گرم و 32.48 گرم در ثانیه به دست آمدند. همچنین با افزایش دما میزان روشنایی نمونه ها کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ضامنی، عاکفه، کاشانی نژاد، مهدی، اعلمی، مهران، صالحی، فخرالدین، و شیروانی، گیتی. (1394). بررسی خصوصیات رئولوژیکی, بافتی, و رنگ صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) تحت تاثیر دماهای متفاوت. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(2)، 185-192. SID. https://sid.ir/paper/144412/fa

    Vancouver: کپی

    ضامنی عاکفه، کاشانی نژاد مهدی، اعلمی مهران، صالحی فخرالدین، شیروانی گیتی. بررسی خصوصیات رئولوژیکی, بافتی, و رنگ صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) تحت تاثیر دماهای متفاوت. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(2):185-192. Available from: https://sid.ir/paper/144412/fa

    IEEE: کپی

    عاکفه ضامنی، مهدی کاشانی نژاد، مهران اعلمی، فخرالدین صالحی، و گیتی شیروانی، “بررسی خصوصیات رئولوژیکی, بافتی, و رنگ صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) تحت تاثیر دماهای متفاوت،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 2، pp. 185–192، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144412/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا