مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان ید نمک های خوراکی در سطح مصرف خانوارهای تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، سال 1395

صفحات

 صفحه شروع 529 | صفحه پایان 545

چکیده

 زمینه و هدف نمک یددار مهمترین منبع ید دریافتی در ایران است مطالعه های قبلی نشان دادند که ید نمک های کشور هم در سطح توزیع و هم در سطح مصرف در وضعیت مناسبی نیست. هدف از این مطالعه توصیفی– تحلیلی بررسی میزان ید نمک های خوراکی در سطح مصرف خانوارهای تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1395 است. روش بررسی این مطالعه برروی 315 خانوار که با روش نمونه گیری تصادفی و از سامانه سیب (سامانه یکپارچه بهداشت کشور) انتخاب شده بودند انجام شد. همراه با گرفتن نمونه نمک چک لیست از طریق مصاحبه تکمیل و میزان ید همه نمونه ها با روش کیت ید سنج, اندازه گیری شد و یک سوم نمونه ها علاوه بر کیت با استفاده از تیتراسیون نیز اندازه گیری و چک لیست ها تحلیل شدند. یافته ها میانگین ید نمک مصرفی خانوارها μ g/g 18/53 بود که این مقدار کمتر از استاندارد ملی کشور است. 12 درصد از ید نمونه های نمک با استاندارد WHO و 59 درصد با استاندارد قبلی وزارت بهداشت (μ g/g 55-20) و هیچکدام از نمونه ها با استاندارد جدید وزارت بهداشت (μ g/g 60-30) مطابقت نداشت. نتیجه گیری مشخص گردید که ارتباط معنی داری بین متغیرهایی مانند جنس و نوع ظرف نمک و. . . با میزان ید برقرار نیست (0/05

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سرلک، فریبا، نبی زاده، رامین، یونسیان، مسعود، و راستکاری، نوشین. (1397). بررسی میزان ید نمک های خوراکی در سطح مصرف خانوارهای تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران, سال 1395. سلامت و محیط زیست، 11(4 )، 529-545. SID. https://sid.ir/paper/145707/fa

    Vancouver: کپی

    سرلک فریبا، نبی زاده رامین، یونسیان مسعود، راستکاری نوشین. بررسی میزان ید نمک های خوراکی در سطح مصرف خانوارهای تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران, سال 1395. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1397؛11(4 ):529-545. Available from: https://sid.ir/paper/145707/fa

    IEEE: کپی

    فریبا سرلک، رامین نبی زاده، مسعود یونسیان، و نوشین راستکاری، “بررسی میزان ید نمک های خوراکی در سطح مصرف خانوارهای تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران, سال 1395،” سلامت و محیط زیست، vol. 11، no. 4 ، pp. 529–545، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button