مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,101
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت میکربی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان سقز

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 139

چکیده

 زمینه و هدف: تامین آب آشامیدنی سالم یکی از اهداف مهم در جوامع بشری است و دستیابی به توسعه و پیشرفت در سایه سلامت افراد جامعه امکان پذیر است, واضح است که سلامتی افراد در گرو تامین آب شرب مطلوب است. این بررسی با هدف ارایه تصویری روشن از کیفیت میکربی آب شرب 116 روستای تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی شهرستان سقز در سال 1386 انجام شده است.روش بررسی: منابع آب شرب روستاهای سقز از چاه  های نیمه عمیق و چشمه تامین می شود و چون در تعدادی از روستاها از هر دو منبع استفاده می شد. در کل 359 نمونه برای آزمایش میکربی به فاصله زمانی ماهی یک بار برداشت شد و بر روی نمونه ها آزمون آماری رگرسیون خطی نیز انجام شد.یافته ها: میزان کلر باقی مانده در آب شرب 88/33 درصد جمعیت روستایی شهرستان سقز در گستره 2/0-1 میلی گرم بر لیتر است. میزان کدورت آب شرب 3/98 درصد جمعیت روستایی شهرستان سقز کمتر از حداکثر مجاز استاندارد آب آشامیدنی ایران (5 واحد (NTU قرار دارد. همچنین آب شرب 88 درصد از ساکنان روستاهای شهرستان سقز فاقد آلودگی کلیفرم گرماپای بوده است.نتیجه گیری: بر اساس رهنمود سازمان جهانی بهداشت در سال 2006 برای ارزیابی سلامت میکربی آب, میانگین شاخص مطلوبیت فقدان باکتری کلیفرم گرماپای در روستاهای شهرستان سقز 88 درصد بوده که در محدوده خوب قرار دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقانی، محمدهادی، قادرپوری، منصور، فضل زاده دویل، مهدی، و گل محمدی، سهراب. (1388). بررسی کیفیت میکربی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان سقز. سلامت و محیط زیست، 2(2 (پی در پی 4))، 132-139. SID. https://sid.ir/paper/145878/fa

    Vancouver: کپی

    دهقانی محمدهادی، قادرپوری منصور، فضل زاده دویل مهدی، گل محمدی سهراب. بررسی کیفیت میکربی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان سقز. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1388؛2(2 (پی در پی 4)):132-139. Available from: https://sid.ir/paper/145878/fa

    IEEE: کپی

    محمدهادی دهقانی، منصور قادرپوری، مهدی فضل زاده دویل، و سهراب گل محمدی، “بررسی کیفیت میکربی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان سقز،” سلامت و محیط زیست، vol. 2، no. 2 (پی در پی 4)، pp. 132–139، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145878/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button