مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

986
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

797
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد تکنیک داده کاوی درخت تصمیم CART در تعیین موثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی (مطالعه موردی: دشت کازرون استان فارس)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 زمینه و هدف: بررسی پارامترهای کیفیت آب آشامیدنی به منظور افزایش بهره وری و مدیریت و برنامه ریزی بهتر منابع آب به خصوص در کشورهای در حال توسعه از اهمیت شایانی برخوردار است. هدف از انجام پژوهش حاضر, کاربرد تکنیک داده کاوی درخت تصمیم CART در تعیین فاکتورهای موثر بر کیفیت آب آشامیدنی در دشت کازرون واقع در غرب استان فارس است.روش بررسی: به این منظور, اطلاعات مربوط به پارامترهای کیفی 60 حلقه چاه شرب, شامل SAR, Na, Cl, SO4, TH, TDS, pH, NO3, CaCO3, HCO3, Ca, Mg, K و EC, مستقر در منطقه مورد مطالعه فراهم گردید. سپس, با استفاده از تکنیک داده کاوی درخت تصمیم CART و مدل سازی در نرم افزار Clementine 12.0, فاکتورهای موثر بر کیفیت آب آشامیدنی با دقت 90 درصد تعیین گردیدند.یافته ها: نتایج نشان داد که دو عامل کل جامدات محلول (TDS) و مقدار کلسیم (Ca), تاثیر بیشتری بر کیفیت آب آشامیدنی در این دشت داشته است. به این ترتیب, در صورتی که مجموع املاح محلول در آب در این دشت کمتر یا مساوی495mg/L و مقدار کلسیم آن, کمتر یا مساوی 6.150 meq/L باشد, این آب برای آشامیدن مناسب است.نتیجه گیری: با توجه به ساختار سازندهای زمین شناسی منطقه و وجود کربنات کلسیم در ترکیب آنها, کل جامدات محلول و کلسیم تاثیر بیشتری بر کیفیت آب آشامیدنی در این دشت دارند. پیشنهاد می گردد نسبت به تصفیه آب, کاهش املاح محلول و انجام پایش های مستمر از چاه های این دشت اقدام صورت گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سلیمان پور، سیدمسعود، مصباح، سیدحمید، و هدایتی، بهرام. (1397). کاربرد تکنیک داده کاوی درخت تصمیم CART در تعیین موثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی (مطالعه موردی: دشت کازرون استان فارس). سلامت و محیط زیست، 11(1 )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/146143/fa

Vancouver: کپی

سلیمان پور سیدمسعود، مصباح سیدحمید، هدایتی بهرام. کاربرد تکنیک داده کاوی درخت تصمیم CART در تعیین موثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی (مطالعه موردی: دشت کازرون استان فارس). سلامت و محیط زیست[Internet]. 1397؛11(1 ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/146143/fa

IEEE: کپی

سیدمسعود سلیمان پور، سیدحمید مصباح، و بهرام هدایتی، “کاربرد تکنیک داده کاوی درخت تصمیم CART در تعیین موثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی (مطالعه موردی: دشت کازرون استان فارس)،” سلامت و محیط زیست، vol. 11، no. 1 ، pp. 1–14، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146143/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button