مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,172
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از روش تولید گاز جهت بررسی اثرات زمان های مختلف پرتوتابی مایکروویو بر فراسنجه های تغذیه ای دانه های جو و ذرت

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 27

چکیده

 اثرات پرتوتابی مایکروویو (با قدرت 900 وات و فرکانس 2450 مگاهرتز) به مدت 3, 5 و 7 دقیقه بر ارزش تغذیه ای دانه جو و ذرت با استفاده از روش تولید گاز مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های تولید گاز در ساعت های 2, 6, 12, 24, 48 و 72 بعد انکوباسیون ثبت و روند تولید گاز برآورد شد. داده های تولید گاز در زمان 24 ساعت بعد از انکوباسیون برای تخمین میزان انرژی قابل متابولیسم, انرژی ویژه شیردهی, اسیدهای چرب کوتاه زنجیر, ماده آلی قابل هضم و پروتئین میکروبی بکار رفت. پرتوتابی مایکروویو, تولید گاز دانه جو را در زمانهای انکوباسیون پس از 24 ساعت افزایش (P<0.05) داد ولی تفاوت معنی داری بین زمانهای مختلف پرتوتابی مشاهد نشد. این تیمار حرارتی باعث کاهش تولید گاز دانه ذرت از ساعات انکوباسیون 6 به بعد گردید. نرخ تولید گاز دانه جو (10.01 درصد در ساعت) و دانه ذرت (6.56 درصد در ساعت) با پرتوتابی مایکروویو کاهش یافت. تولید گاز بخش محلول و نامحلول (A) دانه جو تحت تاثیر تیمار مایکروویو افزایش (P<0.05) یافت ولی بخش A دانه ذرت تحت تاثیر این فراوری قرار نگرفت. پرتوتابی مایکروویو دانه ذرت موجب کاهش معنی دار (P<0.05) مقادیر انرژی قابل متابولیسم, انرژی ویژه شیردهی, اسیدهای چرب فرار کوتاه زنجیر, ماده آلی قابل هضم و پروتئین میکروبی شد. اما در مورد دانه جو این فراوری منجر به افزایش معنی دار (0.05<P) این پارامترهای تغذیه ای شد. پرتوتابی دانه جو با مایکروویو می تواند نرخ تولید گاز را کاهش داده و با کند کردن تخمیر منجر به بهبود اکوسیستم شکمبه و کاهش خطرات احتمالی اسیدوزیس شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پرنیان خواجه دیزج، فرهاد، تقی زاده، اکبر، مقدم، غلامعلی، و جان محمدی، حسین. (1390). استفاده از روش تولید گاز جهت بررسی اثرات زمان های مختلف پرتوتابی مایکروویو بر فراسنجه های تغذیه ای دانه های جو و ذرت. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 21(1)، 15-27. SID. https://sid.ir/paper/147487/fa

    Vancouver: کپی

    پرنیان خواجه دیزج فرهاد، تقی زاده اکبر، مقدم غلامعلی، جان محمدی حسین. استفاده از روش تولید گاز جهت بررسی اثرات زمان های مختلف پرتوتابی مایکروویو بر فراسنجه های تغذیه ای دانه های جو و ذرت. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(1):15-27. Available from: https://sid.ir/paper/147487/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد پرنیان خواجه دیزج، اکبر تقی زاده، غلامعلی مقدم، و حسین جان محمدی، “استفاده از روش تولید گاز جهت بررسی اثرات زمان های مختلف پرتوتابی مایکروویو بر فراسنجه های تغذیه ای دانه های جو و ذرت،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 1، pp. 15–27، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147487/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button