Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

400
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

446
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش های مختلف عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی بر ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی دانه جو

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 56

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تأثیر روش های مختلف عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی بر ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی دانه جو در قالب طرح کاملاً تصادفی (6 تیمار و 3 تکرار) انجام شد. تیمارها شامل دانه جو عمل آوری نشده (شاهد), غلطک زده شده با بخار (به مدت 3 تا 5 دقیقه), غلطک زده شده با بخار و مخمر (ساکارومایسس سرویزیه ) (4 درصد به نسبت 1: 2), مایکروویو شده (باقدرت850 وات و به مدت 3 دقیقه ), غلطک زده-شده با بخار و مایکروویو شده و غلطک زده شده با بخار+ مخمر+ مایکروویو بودند. ترکیب شیمیایی نمونه ها مطابق روش-های استاندارد تعیین شد. به منظور برآورد فرآسنجه های تولید گاز نمونه ها, از آزمون تولید گاز استفاده شد. قابلیت هضم برون تنی نمونه ها با استفاده از روش کشت بسته انجام شد. عمل آوری بر ترکیب شیمیایی تیمارها دارای تأثیر معنی داری بود. عمل آوری مقدار پروتئین خام تیمارهای مختلف را افزایش داد که بیشترین مقدار آن در تیمار ترکیبی (غلطک زده شده با بخار+ مخمر + مایکروویو) مشاهده شد (14 درصد). عمل آوری تأثیری بر الیاف نامحلول در شوینده خنثی دانه جو نداشت. عمل آوری پتانسیل تولید گاز دانه جو را کاهش داد که کمترین مقدار آن در تیمار ترکیبی (غلطک زده شده با بخار + مخمر + مایکروویو) به دست آمد (36/91 میلی لیتر به ازای 200 میلی گرم ماده خشک). همچنین عمل آوری تأثیر معنی داری بر مقدار قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی نداشت. تمام تیمارها به جز مایکروویو, باعث افزایش توده میکروبی و بازده آن شدند, که از این نظر بیشترین افزایش در تیمار غلطک زده شده با بخار + مخمر مشاهده شد ( به ترتیب 11/183 و 42/0 میلی گرم بر ماده خشک). به طورکلی نتایج نشان داد که روش های مختلف عمل آوری می توانند ارزش تغذیه ای دانه جو را به طور معنی داری تحت تأثیر قرار دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، حسین اصغر، بیات کوهسار، جواد، قنبری، فرزاد، و فریور، فریبا. (1399). تاثیر روش های مختلف عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی بر ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی دانه جو. پژوهش های تولیدات دامی، 11(27 )، 46-56. SID. https://sid.ir/paper/389101/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده حسین اصغر، بیات کوهسار جواد، قنبری فرزاد، فریور فریبا. تاثیر روش های مختلف عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی بر ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی دانه جو. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(27 ):46-56. Available from: https://sid.ir/paper/389101/fa

    IEEE: کپی

    حسین اصغر حسین زاده، جواد بیات کوهسار، فرزاد قنبری، و فریبا فریور، “تاثیر روش های مختلف عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی بر ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی دانه جو،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 27 ، pp. 46–56، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389101/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا