مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

853
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

970
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیبات مغذی، فراسنجه های تجزیه پذیری (ماده خشک، ماده آلی و پروتئین) و پروتئین قابل متابولیسم تفاله انگور و لیموترش به روش درون کیسه ای

صفحات

 صفحه شروع 187 | صفحه پایان 199

چکیده

 زمینه مطالعاتی: این تحقیق در زمینه تولید خوراک دام بویژه در تغذیه گوسفند, بود. هدف: هدف ان تحقیق, تعیین ترکیبات مغذی و فراسنجه های تجزیه پذیری (ماده خشک, ماده آلی, پروتئین) تفاله های انگور و لیموترش به وسیله روش درون کیسه ای, بود. روش کار: ابتدا ترکیبات شیمیایی تیمارهای آزمایشی (تفاله انگور و لیموترش و یونجه) شامل پروتئین خام, ماده آلی, دیواره سلولی, خاکسترخام, چربی خام, ترکیبات فنلی و تانن کل تعیین شدند. سپس تجزیه پذیری (ماده خشک, ماده آلی, پروتئین خام) در زمان های صفر, 4, 8, 16, 24, 48, 72 و 96 ساعت (به روش کیسه های نایلونی) در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی (3 تیمار, 3 بلوک با 3 تکرار) انجام شد. نتایج: درصد ماده آلی, دیواره سلولی و لیگنین در تفاله انگور به ترتیب 96.3, 57.6, 34.4 و نیز درصد پروتئین خام, چربی خام و کربوهیدرات های غیرفیبری در تفاله لیموترش به ترتیب 9.2, 7.7, 54.2 بودند. تجزیه پذیری ماده خشک, ماده آلی و پروتئین (پس از 24 ساعت انکوباسیون) تفاله انگور به ترتیب 36.3, 39.6, 48.8 و لیموترش به ترتیب 80.5, 82.0, 89.5 (درصد) به دست آمد. همچنین مقدار پروتئین عبوری قابل هضم در روده کوچک و پروتئین قابل متابولیسم (در شرایط نگهداری) تفاله انگور و لیموترش و یونجه به ترتیب 34.3, 3.0 و 13.4 و نیز 56.5, 47.7 و 81.2 (گرم در کیلوگرم) شد. نتیجه گیری نهایی: با توجه به ترکیبات شیمیایی, فراسنجه های تجزیه پذیری (ماده خشک, ماده آلی, پروتئین) پروتئین عبوری قابل هضم در روده کوچک و پروتئین قابل متابولیسم موجود در تفاله های انگور و لیموترش امکان استفاده از این خوراک ها را به ترتیب به عنوان منابع جدید فیبر غیرعلوفه ای و منبع انرژی, در تغذیه نشخوارکنندگان وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفائی، امیررضا، تربتی نژاد، نورمحمد، منصوری، هرمز، و زره داران، سعید. (1394). تعیین ترکیبات مغذی, فراسنجه های تجزیه پذیری (ماده خشک, ماده آلی و پروتئین) و پروتئین قابل متابولیسم تفاله انگور و لیموترش به روش درون کیسه ای. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 25(1)، 187-199. SID. https://sid.ir/paper/147503/fa

    Vancouver: کپی

    صفائی امیررضا، تربتی نژاد نورمحمد، منصوری هرمز، زره داران سعید. تعیین ترکیبات مغذی, فراسنجه های تجزیه پذیری (ماده خشک, ماده آلی و پروتئین) و پروتئین قابل متابولیسم تفاله انگور و لیموترش به روش درون کیسه ای. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1394؛25(1):187-199. Available from: https://sid.ir/paper/147503/fa

    IEEE: کپی

    امیررضا صفائی، نورمحمد تربتی نژاد، هرمز منصوری، و سعید زره داران، “تعیین ترکیبات مغذی, فراسنجه های تجزیه پذیری (ماده خشک, ماده آلی و پروتئین) و پروتئین قابل متابولیسم تفاله انگور و لیموترش به روش درون کیسه ای،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 187–199، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا