Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

673
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی، حفظ ویژگی های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوه ی زردآلو رقم ’ شکرپاره‘

صفحات

 صفحه شروع 493 | صفحه پایان 503

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی, حفظ ویژگی های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوه ی زردآلو رقم ’ شکرپاره‘ (Prunus armeniaca cv. ‘ Shekar Pareh’ ), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. میوه ها در زمان بلوغ تجاری برداشت و آنگاه در غلظت های مختلف استات کلسیم(0 (شاهد), 64/12 و 61/31 میلی مولار) به مدت ده دقیقه غوطه ور شدند. میوه های تیمارشده در جعبه های پلی اتیلنی بسته بندی و در دمای 4 درجه ی سلسیوس و رطوبت نسبی 5± 90 درصد به مدت یک ماه انبار شدند. فراسنجه (پارامتر)های کمی و کیفی میوه در سه نوبت (روزهای 10, 20, 30 انبارمانی) اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد, تیمار استات کلسیم به طور معنی داری بازدارنده ی کاهش وزن و باعث حفظ سفتی بافت میوه ها شد. اسید آسکوربیک در طول زمان انبارمانی کاهش یافت و کمترین میزان آن در تیمار شاهد پس از 30 روز انبارمانی مشاهده شد. استات کلسیم از افزایش TSS جلوگیری کرد. استات کلسیم باعث افزایش TA, غلظت کلسیم گوشت میوه, درصد رطوبت و موجب کاهش کاروتنوئید و نسبت TSS/TA شد. همچنین استات کلسیم با کاهش میزان پوسیدگی باعث افزایش عمر انبارمانی زردآلو شد. در کل می توان گفت که کیفیت میوه های زردآلو با استفاده از تیمار استات کلسیم به دلیل تأخیر انداختن فرآیند رسیدگی, بهبود یافته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خالصی، رویا، امیری، محمداسماعیل، و حبیبی، فریبرز. (1397). تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی, حفظ ویژگی های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوه ی زردآلو رقم ’ شکرپاره‘. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(2 )، 493-503. SID. https://sid.ir/paper/148064/fa

    Vancouver: کپی

    خالصی رویا، امیری محمداسماعیل، حبیبی فریبرز. تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی, حفظ ویژگی های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوه ی زردآلو رقم ’ شکرپاره‘. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(2 ):493-503. Available from: https://sid.ir/paper/148064/fa

    IEEE: کپی

    رویا خالصی، محمداسماعیل امیری، و فریبرز حبیبی، “تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی, حفظ ویژگی های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوه ی زردآلو رقم ’ شکرپاره‘،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 2 ، pp. 493–503، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148064/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا