مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش تیمار اکوتیپ ایرانی ماریتیغال با امواج مایکروویو و تاثیر آن بر کیفیت روغن استخراجی از دانه قلعه بابک

صفحات

 صفحه شروع 483 | صفحه پایان 496

چکیده

 کاربرد تکنولوژی های نوین از جمله پیش تیمار با امواج مایکروویو در دانه های روغنی منجر به افزایش راندمان روغن, مواد مغذی-دارویی و نیز پایداری اکسیداتیو بهتر روغن این دانه ها می شود. در این پژوهش, دانه های ماریتیغال (اکوتیپ قلعه بابک, آذربایجان شرقی) تحت پیش تیمار مایکروویو (800 وات) در دو زمان مختلف (2 و 4 دقیقه) قرار گرفتند و تاثیر آن روی بهبود راندمان روغن استخراجی, ویژگی های فیزیکوشیمیایی, پروفیل اسیدهای چرب و میزان توکوفرول ها در روغن استخراجی از آن بررسی شد. برای مقایسه نتایج از روغن دانه ماریتیغال بدون تیماردهی با مایکروویو به عنوان نمونه کنترل استفاده شد. نتایج نشان داد که پیش تیمار مایکروویو دانه ماریتیغال راندمان روغن استخراج شده, مقدار فنل کل و توکوفرول ها را در این نمونه ها افزایش داد. همچنین برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی روغن ماریتیغال شامل میزان کلروفیل (91/1-03/1 میلی گرم فئوفیتین درکیلوگرم روغن) و عدد صابونی (188-181 میلی گرم پتاس درگرم روغن) با تیمار مایکروویو افزایش یافتند, ولی عدد اسیدی (14/2-20/4 میلی گرم پتاس درگرم روغن), شاخص پراکسید (23/3-22/6 میلی اکی والان اکسیژن درکیلوگرم روغن) و عدد یدی (100-109 گرم ید در100گرم روغن) با تیمار مایکروویو کاهش پیدا کردند. نتایج نشان داد که تاثیر پیش تیمار مایکروویو روی اسیدهای چرب روغن ماریتیغال ناچیز بود, بطوری که برخی از اسیدهای چرب از قبیل اسید اولئیک (C18: 1) و اسید لینولئیک (C18: 2), با تیمار مایکروویو کاهش ولی اسید پالمیتیک (C16: 0) و اسید استئاریک (C18: 0) افزایش یافتند. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش زمان تیماردهی با مایکروویو میزان اسیدهای چرب غیر اشباع بطور ناچیزی کاهش یافتند. در کل, نتایج نشان داد که پیش تیمار با مایکروویو منجر به افزایش میزان استخراج روغن و توکوفرول ها در روغن دانه ماریتیغال می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی آچاچلویی، بهرام، آزادمرددمیرچی، صدیف، زاهدی، یونس، و شاددل، رضوان. (1398). پیش تیمار اکوتیپ ایرانی ماریتیغال با امواج مایکروویو و تاثیر آن بر کیفیت روغن استخراجی از دانه قلعه بابک. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 6(4 )، 483-496. SID. https://sid.ir/paper/258690/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی آچاچلویی بهرام، آزادمرددمیرچی صدیف، زاهدی یونس، شاددل رضوان. پیش تیمار اکوتیپ ایرانی ماریتیغال با امواج مایکروویو و تاثیر آن بر کیفیت روغن استخراجی از دانه قلعه بابک. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1398؛6(4 ):483-496. Available from: https://sid.ir/paper/258690/fa

    IEEE: کپی

    بهرام فتحی آچاچلویی، صدیف آزادمرددمیرچی، یونس زاهدی، و رضوان شاددل، “پیش تیمار اکوتیپ ایرانی ماریتیغال با امواج مایکروویو و تاثیر آن بر کیفیت روغن استخراجی از دانه قلعه بابک،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 6، no. 4 ، pp. 483–496، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258690/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button