مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,757
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی، شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتریهای با پتانسیل پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی مناطق هریس و سراب

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 17

چکیده

 پروبیوتیک ها مکمل غذایی از میکروارگانیسم های زنده ای هستند که وقتی در مقادیر مناسب در دستگاه گوارشی وجود داشته باشند, تاثیرات سودمندی بر میزبان برجای می گذارند. از میان باکتری ها, باکتری های اسید لاکتیک, متدوالترین نوع باکتری هایی هستند که به عنوان پروبیوتیک معرفی شده اند. با توجه به گسترش فزاینده محصولات لبنی صنعتی بجای محصولات سنتی امکان از دست دادن بسیاری از باکتری های پروبیوتیک وجود دارد, بنابراین ضروری است این باکتری ها را از منابع سنتی جداسازی و شناسایی نموده و در تولید محصولات لبنی استفاده نمود. شهرستان هریس و سراب یکی از مناطقی می باشند که هنوز بسیاری از محصولات لبنی بصورت سنتی در این شهرستان ها تولید می شوند و محصولات لبنی این مناطق ممکن است دارای باکتری های پروبیوتیک فراوانی باشند, بنابراین هدف از این پروژه, جداسازی و شناسایی باکتریهای با پتانسیل پروبیوتیکی از فلور موجود در ماست و پنیر سنتی مناطق هریس و سراب می باشد. برای رسیدن به این هدف, باکتری های اسید لاکتیک توسط روشهای فنوتیپی (رنگ آمیزی گرم, تست های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی) جداسازی شدند و شاخص های اولیه پروبیوتیکی آنها (مقاومت به اسید,  نمک های صفراوی) مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس برای شناسایی دقیق تر با جفت آغازگر های اختصاصی, ژن 16s rDNA باکتری های لاکتوباسیلوس و انتروکوکسی تکثیر داده شد. با توجه به اینکه خصوصیات پروبیوتیکی تحت تاثیر سویه می باشد بنابراین با استفاده از تکنیک RAPD تنوع داخل گونه های مشخص شده بررسی شد. در پایان تحقیق, 15 سویه لاکتوباسیلوس و 16 سویه انتروکوکسی بعنوان فلور میکروبی طبیعی در محصولات لبنی مناطق هریس و سراب گزارش شدند که کیفیت محصولات لبنی این مناطق را تامین می نمایند. این سویه ها پتانسیل کاربرد در محصولات لبنی تولید شده در صنعت را دارا می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطفی، حاجیه، حجازی، محمدامین، ملکی زنجانی، بهرام، و برزگری، ابوالفضل. (1389). جداسازی, شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتریهای با پتانسیل پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی مناطق هریس و سراب. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 3.20(1)، 1-17. SID. https://sid.ir/paper/148495/fa

    Vancouver: کپی

    لطفی حاجیه، حجازی محمدامین، ملکی زنجانی بهرام، برزگری ابوالفضل. جداسازی, شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتریهای با پتانسیل پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی مناطق هریس و سراب. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛3.20(1):1-17. Available from: https://sid.ir/paper/148495/fa

    IEEE: کپی

    حاجیه لطفی، محمدامین حجازی، بهرام ملکی زنجانی، و ابوالفضل برزگری، “جداسازی, شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتریهای با پتانسیل پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی مناطق هریس و سراب،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 3.20، no. 1، pp. 1–17، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button