مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,414
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,097
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی، شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری های پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی سبزوار

صفحات

 صفحه شروع 726 | صفحه پایان 737

چکیده

 زمینه و هدف: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های غیر پاتوژن و مفیدی هستند که شناسایی آنها در محصولات لبنی سنتی نه تنها می تواند منجر به جداسازی باکتریهای پروبیوتیکی با خصوصیات ویژه شود, بلکه می تواند دیدگاه مناسبی برای تولید انبوه محصولات لبنی سنتی که به طور طبیعی حاوی باکتریهای پروبیوتیکی هستند به ما عرضه کند.مواد و روش ها: پس از نمونه برداری محصولات لبنی از مناطق مختلف شهرستان, کشت های متوالی بر روی محیط های اختصاصی MRS Broth و MRS انجام شد. شناسایی اولیه با رنگ آمیزی گرم, تست حرکت, تست احیای نیترات, رشد در دمای 15oC و 45 رشد در PH=9.6 و همچنین قابلیت تخمیر 11 قند بررسی شد. جهت تعیین دقیق سویه مورد نظر, ژن 16SrDNA با جفت آغازگرهای اختصاصی توسط PCR تکثیر داده شد و تعیین توالی گردید. توالی های حاصل بعد از ویرایش, بلاست نوکلئوتیدی شدند. در پایان تست تحمل شرایط اسیدی و صفراوی نیز برای نمونه های مثبت مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: پس از انجام کشت های متوالی بر روی محیط های آگار اختصاصی, 16 سویه باکتری برای آنالیزهای بعدی انتخاب شدند. در شناسایی اولیه سویه ها توسط روش های فنوتیپی, 14 نمونه مثبت بودند که سپس برای شناسایی دقیق تر, ژن 16SrDNA تمام نمونه ها با PCR تکثیر داده شد. بعد از شناسایی مولکولی و تعیین توالی ژن 16SrDNA, بلاست توالی ها شباهت بالای نمونه ها باLactobacillus plantarum  را نشان داد. نتایج تحمل شرایط اسیدی و صفراوی نیز نشان داد که این باکتریها بهترین رشد را در PH=4 دارا می باشند و سویه مورد نظر توانایی رشد در حضور نمک صفراوی را دارد.نتیجه گیری: نتایج بیوشیمیایی نشان داد که سویه رایج در محصولات مورد بررسی لاکتوباسیلوس است که تست های مولکولی و تعیین توالی نیز وجود L. plantarum را در محصولات مورد نظر تایید نمود. همچنین تست تحمل شرایط اسیدی و صفراوی بعنوان مهمترین خصوصیت باکتریهای پروبیوتیک نشان داد که سویه مورد نظر توانایی تحمل این شرایط را دارا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوشکی، وحید، وطن دوست، جعفر، مرتضوی، سیدعلی، جنت آبادی، علی اکبر، و حسینی، سیدابوالفضل. (1392). جداسازی, شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری های پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی سبزوار. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 20(5 (ویژه نامه))، 726-737. SID. https://sid.ir/paper/82034/fa

    Vancouver: کپی

    کوشکی وحید، وطن دوست جعفر، مرتضوی سیدعلی، جنت آبادی علی اکبر، حسینی سیدابوالفضل. جداسازی, شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری های پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی سبزوار. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1392؛20(5 (ویژه نامه)):726-737. Available from: https://sid.ir/paper/82034/fa

    IEEE: کپی

    وحید کوشکی، جعفر وطن دوست، سیدعلی مرتضوی، علی اکبر جنت آبادی، و سیدابوالفضل حسینی، “جداسازی, شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری های پروبیوتیکی از محصولات لبنی سنتی سبزوار،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 20، no. 5 (ویژه نامه)، pp. 726–737، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82034/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button