مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,015
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران توسط RAPD PCR

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 42

چکیده

 سابقه و هدف: لاکتوباسیل ها متشکل از ارگانیزم های گرم مثبت, کاتالاز منفی, بدون اسپور و میله ای شکل هستند و بیش از 90 گونه از این باکتری شناخته شده است. سوش های متعددی از لاکتوباسیل های پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان ها وجود دارند. ظرفیت های پروبیوتیکی وابسته به سوش می باشند, انتخاب متدهای قابل اطمینان برای شناسایی لاکتوباسیل ها از اهمیت خاصی برخوردار است با توجه به وقت گیر بودن و ابهام آمیز بودن روش های بیوشیمیایی, روش های مولکولی مناسب تر و دقیق تر بوده و جایگزین روش های قبلی شده اند. هدف از این تحقیق, شناسایی لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران با استفاده از مارکرهای RAPD به عنوان یک ابزار موثر در طبقه بندی لاکتوباسیل ها و بررسی تنوع ژنتیکی در سویه های جدا شده می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه 20 ایزوله از محصولات لبنی مختلف جدا شدند و پس از کشت بر روی محیط اختصاصی MRS استخراج DNA از باکتری ها انجام شد و برای بررسی تنوع ژنتیکی از مارکرهای RAPD استفاده شد.یافته ها: از 20 پرایمر به کار رفته در این تحقیق, 19 پرایمر باندهای قابل کدگذاری ایجاد کردند. تعداد کل باندهای تکثیر شده توسط کل پرایمرها, 225 عدد برآورد شد که شامل 219 باند پلی مورف, 6 باند مشترک و 63 باند اختصاصی بود. توسط نرم افزار NTSYS-PC ماتریس تشابه بر اساس ضریب Jaccard برای ژنوتیپ ها محاسبه شد. سپس گروه بندی ایزوله ها با روش UPGMA و NJ توسط نرم افزار NTSYS-PC انجام گرفت و نتایج یکسان و مشابهی از مقایسه گروه بندی با دو روش مختلف حاصل شد.نتیجه گیری: بر اساس ماتریس تشابه k2l3 و y1m4 بیشترین تشابه ژنتیکی را با یکدیگر نشان دادند و در هر دو دندروگرام با هم در یک گروه قرار گرفتند. در گروه بندی بر اساس روش UPGMA دو شاخه اصلی A و B وجود داشت. شاخه اصلی A به دو زیرگروه با ژنوتیپ های y2f3, y1l4, c6m3 و c1d2 و شاخه اصلی B نیز به دو گروه با ژنوتیپ هایy1m4 , k2l3, y2c4, d3b1, c2h1 و p تقسیم شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تفویضی، فرزانه، تاج آبادی ابراهیمی، مریم، حیدری نصرآبادی، میترا، و بهرامی، هدی. (1390). بررسی تنوع ژنتیکی لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران توسط RAPD PCR. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 1(3)، 33-42. SID. https://sid.ir/paper/204636/fa

    Vancouver: کپی

    تفویضی فرزانه، تاج آبادی ابراهیمی مریم، حیدری نصرآبادی میترا، بهرامی هدی. بررسی تنوع ژنتیکی لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران توسط RAPD PCR. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1390؛1(3):33-42. Available from: https://sid.ir/paper/204636/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه تفویضی، مریم تاج آبادی ابراهیمی، میترا حیدری نصرآبادی، و هدی بهرامی، “بررسی تنوع ژنتیکی لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران توسط RAPD PCR،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 1، no. 3، pp. 33–42، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204636/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button