مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,214
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ترکیبی اسانس نعناع و نایسین بر روی رشد اشریشیاکلی O157:H7

صفحات

 صفحه شروع 319 | صفحه پایان 328

چکیده

 بیماری های منتقله از مواد غذایی یکی از مهمترین مشکلات بهداشت عمومی در سراسر جهان می باشند. باکتری اشریشیا کلی O157:H7 مهمترین و شایع ترین باکتری گروه انتروهموراژیک می باشد. این باکتری از طریق مصرف مواد غذایی و آب آلوده سبب اسهال, کولیت هموراژیک و سندرم اورمی همولیتیک در انسان می شود. نشان داده شده است که اسانس های روغنی گیاهان و همچنین نایسین دارای خواص ضدمیکروبی هستند و از این مواد می توان در کنترل باکتری های مولد فساد و بیماری زای منتقله از مواد غذایی بهره جست. در این مطالعه, خواص ضد باکتریایی اسانس نعناع و نایسین به صورت توام بر روی اشریشیا کلی O157:H7 و با استفاده از حداقل غلظت مهارکنندگی مورد بررسی قرار گرفت. در آنالیز اسانس نعناع بیشترین ترکیب آن Carvone بود. همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس 40ml/ml تعیین شد. اثرات سینرژیستی اسانس نعناع و نایسین در کاهش تعداد باکتری متاثر از سایر پارامترهای مورد مطالعه مانند دما, غلظت نمک و pH بود. در این مطالعه نشان داده شد که تفاوت معنی داری در بین گروه های مورد مطالعه (گروه 1: 5 IU/ml+20 ml/ml, گروه 2: 2.5 IU/ml+20 ml/ml, گروه 3: 2.5 IU/ml+10 ml/ml و 5 IU/ml+10 ml/ml) وجود دارد (P<0.05). با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت که از اسانس نعناع و نایسین می توان به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در کنترل باکتری اشریشیا کلی O157:H7 استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، میرحسن، و شاویسی، نسیم. (1392). اثر ترکیبی اسانس نعناع و نایسین بر روی رشد اشریشیاکلی O157:H7. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 23(3)، 319-328. SID. https://sid.ir/paper/148555/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی میرحسن، شاویسی نسیم. اثر ترکیبی اسانس نعناع و نایسین بر روی رشد اشریشیاکلی O157:H7. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(3):319-328. Available from: https://sid.ir/paper/148555/fa

    IEEE: کپی

    میرحسن موسوی، و نسیم شاویسی، “اثر ترکیبی اسانس نعناع و نایسین بر روی رشد اشریشیاکلی O157:H7،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 3، pp. 319–328، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148555/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button