مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

757
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 121

چکیده

 مقدمه: چاقی در حال حاضر یکی از مشکلات عمده در سراسر جهان است. کرفس کوهی گیاهی است که تاثیر آن بر لاغری گزارش شده است.هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره کرفس کوهی بر سطح آنتی اکسیدانی پلاسما و تغییر بیان ژن BMP7 در سلول های چربی سفید در رت است.روش بررسی: هشتاد سر رت نر از نژاد ویستار به دو گروه 40 تایی A وB و هر گروه به چهار زیر گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه A برای کنترل جلو گیری از چاقی (پیشگیری) و گروه B برای بررسی کاهش چاقی استفاده شد. پس از مداخله, بافت چربی سفید جهت اندازه گیری بیان ژن BMP7, کبد جهت بررسی آنزیم کاتالاز و خون برای تعیین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و پاراکسوناز 1 گرفته شد.نتایج: عصاره کرفس کوهی بر خلاف انتظار ظرفیت تام آنتی اکسیدانی را در هر دو گروه کاهش داده است ولی باعث کاهش وزن در زیرگروه دریافت کننده عصاره در گروه پیشگیری شده است. این عصاره میزان فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 سرم در زیرگروه دریافت کننده نسبت به زیرگروه رژیم غذایی پرچرب را کاهش (P=0.011) و آنزیم کاتالاز را در کبد افزایش داده است (P=0.002). عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در زیرگروه دریافت کننده از گروه پیشگیری نسبت به زیرگروه کنترل چرب, میزان بیان ژن (P=0.012) BMP7 را افزایش داده است.نتیجه گیری: عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در مرحله پیشگیری از چاقی نقش موثری بر جلوگیری از افزایش وزن و همچنین افزایش فعالیت کاتالاز کبد دارد و با افزایش بیان ژن BMP7 احتمالا باعث قهوه ای شدن بافت چربی سفید می شود. باید درنظر داشت مصرف عصاره این گیاه با کاهش ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم احتمالا استرس اکسیداتیو را تشدید می کند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

هاشمی شهرکی، فاطمه، قطره سامانی، کیهان، ضیاءجهرمی، نوشا، و یعقوبی، اکرم. (1397). بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت. گیاهان دارویی، 17 (دوره دوم)(66 )، 113-121. SID. https://sid.ir/paper/15217/fa

Vancouver: کپی

هاشمی شهرکی فاطمه، قطره سامانی کیهان، ضیاءجهرمی نوشا، یعقوبی اکرم. بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت. گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛17 (دوره دوم)(66 ):113-121. Available from: https://sid.ir/paper/15217/fa

IEEE: کپی

فاطمه هاشمی شهرکی، کیهان قطره سامانی، نوشا ضیاءجهرمی، و اکرم یعقوبی، “بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت،” گیاهان دارویی، vol. 17 (دوره دوم)، no. 66 ، pp. 113–121، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15217/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button