مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

822
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اپیدمیولوژیک موارد مسمومیت با گیاهان و قارچ ها در بیماران بستری بیمارستان لقمان حکیم تهران طی سال های 92 – 1386

صفحات

 صفحه شروع 110 | صفحه پایان 121

چکیده

 مقدمه: از آنجاکه در جوامع امروزی نه تنها نقش تغذیه ای گیاهان و قارچ ها بسیار پررنگ و اساسی است بلکه پایه اصلی بسیاری از داروها نیز گیاهان و فرآورده های گیاهی است, لذا یکی از مشکلات سم شناسان بالینی موارد مسمومیت با این فراورده ها می باشد. هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان شیوع, علائم, عوارض, درمان های مؤثر, نوع ماده مصرف شده, علت مصرف, محل تهیه, پراکنش جنسیتی و سنی مسمومیت با گیاهان و قارچ ها در بیماران بستری بیمارستان لقمان حکیم تهران می باشد. روش بررسی: این مطالعه به صورت گذشته نگر با تدوین پرسشنامه به بررسی بیماران بستری از آغاز سال 1386 تا پایان 1392 پرداخته است. نتایج: از 103 مورد بررسی شده مسمومیت با گیاهان و قارچ ها, 1/64 درصد مرد و 9/35 درصد زن بوده اند. میانگین سنی بیماران 19/21 ± 51/30 سال به دست آمد. شایع ترین ماده ی مصرف شده داتوره (34 درصد) بوده است. از سوی دیگر قارچ ها در 8/5 درصد موارد مسمومیت دیده شدند. بیشترین محل تهیه گیاهان و قارچ ها از عطاری ها گزارش شد (18/27 درصد). علت مصرف در درجه اول تصادفی و در درجه دوم ایجاد سرخوشی بوده است. چهار بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند و سه بیمار نیز نیاز به انتوباسیون داشتند. میانگین مدت زمان بستری بیماران 28/1 ± 64/1 روز به دست آمد. 90 درصد درمان های انجام شده, حمایتی بودند و 7/75 درصد از بیماران بدون هیچ گونه عارضه بالینی بهبود پیدا نمودند. نتیجه گیری: مسمومیت با گیاهان و قارچ ها از علل شایع مسمومیت و عمدتاً اتفاقی می باشند. در کودکان با الگوی مصرف اتفاقی و جوانان با الگوی سرخوشی بیشتر دیده می شود و عمدتاً با درمان های حمایتی و علامتی بهبود پیدا کرده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ستازرادفتحی، سپیده، حسینیان مقدم، حسین، شادنیا، شاهین، زمانی، نسیم، و رحیمی، میترا. (1398). بررسی اپیدمیولوژیک موارد مسمومیت با گیاهان و قارچ ها در بیماران بستری بیمارستان لقمان حکیم تهران طی سال های 92 – 1386. گیاهان دارویی، 18(70 )، 110-121. SID. https://sid.ir/paper/15322/fa

    Vancouver: کپی

    ستازرادفتحی سپیده، حسینیان مقدم حسین، شادنیا شاهین، زمانی نسیم، رحیمی میترا. بررسی اپیدمیولوژیک موارد مسمومیت با گیاهان و قارچ ها در بیماران بستری بیمارستان لقمان حکیم تهران طی سال های 92 – 1386. گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛18(70 ):110-121. Available from: https://sid.ir/paper/15322/fa

    IEEE: کپی

    سپیده ستازرادفتحی، حسین حسینیان مقدم، شاهین شادنیا، نسیم زمانی، و میترا رحیمی، “بررسی اپیدمیولوژیک موارد مسمومیت با گیاهان و قارچ ها در بیماران بستری بیمارستان لقمان حکیم تهران طی سال های 92 – 1386،” گیاهان دارویی، vol. 18، no. 70 ، pp. 110–121، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15322/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button