مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,053
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

987
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات ترکیبات فنلی، آنتوسیانین و آنزیم های آنتی اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان (.Ocimum basilicum L) تحت تاثیر تنظیم کننده های رشد

صفحات

 صفحه شروع 164 | صفحه پایان 175

چکیده

 مقدمه: ریحان (Ocimum basilicum L.) گیاهی از خانواده نعناعیان است که دارای اسانس و ترکیبات فنلی با خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی بوده و سرشار از ترکیبات فنیل پروپانوئیدی نیز می باشد. تنظیم کننده های رشد گیاهی امکان افزایش تولید برخی از متابولیت های ثانویه را دارند.هدف: ارزیابی تغییرات محتوی فنل کل, فلاونوئید, آنتوسیانین و سیستم آنتی اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان تحت تاثیر تنظیم کننده های رشد بود.روش بررسی: این تحقیق در پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه زابل به صورت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. تیمار های آزمایش شامل: تنظیم کننده های رشد (اسید جیبرلیک, جاسمونیک و سالیسیلیک در غلظت 0.1 میلی مولار در لیتر و تیمار شاهد شامل آب دیونیزه) و مراحل رشد گیاهی (گیاهچه ای, پیش گلدهی و گلدهی) بودند.نتایج: نتایج نشان از اثرات مثبت و معنی دار تنظیم کننده های رشد و مراحل رشد بر محتوی فنل کل, فلاونوئید, آنتوسیانین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان داشت. به طوری که بیشترین مقادیر برای محتوی فنل کل و فلاونوئید در غلظت 0.1 میلی مولار اسید جاسمونیک و جیبرلیک نسبت به نمونه شاهد و در مرحله گلدهی حاصل شد. محتوی آنتوسیانین و فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز, کاتالاز و گایاکول پراکسیداز به طور قابل توجه ای در تیمار اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک نسبت به شاهد در مرحله گلدهی افزایش معنی داری نشان داد (P£0.05).نتیجه گیری: افزایش محتوی فنلی, فلاونوئیدی, آنتوسیانین و آنزیم های آنتی اکسیدان نتیجه اعمال تنش اکسیداتیو حاصل از جذب این تنظیم کننده های رشد, فعال شدن سیستم آنتی اکسیدان و نقش کلیدی آنزیم PAL در بیوسنتز ترکیبات فنلی در گیاه ریحان است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عبدخانی، سارا، و سلوکی، محمود. (1395). تغییرات ترکیبات فنلی, آنتوسیانین و آنزیم های آنتی اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان (.Ocimum basilicum L) تحت تاثیر تنظیم کننده های رشد. گیاهان دارویی، 15(58)، 164-175. SID. https://sid.ir/paper/15499/fa

    Vancouver: کپی

    عبدخانی سارا، سلوکی محمود. تغییرات ترکیبات فنلی, آنتوسیانین و آنزیم های آنتی اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان (.Ocimum basilicum L) تحت تاثیر تنظیم کننده های رشد. گیاهان دارویی[Internet]. 1395؛15(58):164-175. Available from: https://sid.ir/paper/15499/fa

    IEEE: کپی

    سارا عبدخانی، و محمود سلوکی، “تغییرات ترکیبات فنلی, آنتوسیانین و آنزیم های آنتی اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان (.Ocimum basilicum L) تحت تاثیر تنظیم کننده های رشد،” گیاهان دارویی، vol. 15، no. 58، pp. 164–175، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15499/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button